15 Şubat 2009 Pazar

0

D & G (Dolce and Gabbana)

Haifa wore this beige flowing dress with yellow trim from a recent photoshoot. This dress comes from D&G's spring 2008 collection.

12 Şubat 2009 Perşembe

0

RENDELİ PASTA


KAÇ GÜNDÜR RAHATSIZDIM GRİP OLDUM BOĞAZLARIM ÇOK KÖTÜYDÜ HİÇ BİR ŞEY YAPAMAMIŞTIM BUGÜN KARDEŞİM İÇİN EKMEK YAPMAM GEREKİYORDU (KARDEŞİM HAZIR EKMEK YEMİYOR) BENDE HAZIR UNU DAĞITINCA DOLABIMDA HAZIR OLAN ELMA PÜRESİNDEN BU RENDELİ PASTAYI YAPTIM. BU ANNEANNEMİN GÜNLERİNİN EN FAVORİ TATLISIYDI. ARKADAŞLARI BU TATLIYI ÇOK SEVERLERDİ ANNEANNEMDEN BUNU YAPMASINI İSTERLERDİ BİZDE BU SAYEDE ÇOK SIK YERDİK. ÇÜNKÜ ANNEANNEMİN MİSAFİRİ EKSİK OLMAZDI. UZUN ZAMANDIR YAPMAMIŞTIM GEÇEN GÜN KARDEŞİM AKLIMA GETİRDİ BENDE BU SAYEDE BİR TARİF DAHA EKLEME FIRSATI BULDUM YAPILIŞ ÇOK KOLAY
2 YUMURTA
1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
1 PAKET MARGARİN
1 PAKET KABARTMA TOZU
ALABİLDİĞİ KADAR UN
İÇİ İÇİN
3-4 ELMA
3 Y. K. ŞEKER
TARÇIN PİŞİRİLECEK
BÜTÜN MALZEMELERLE KULAK MEMESİ YUMUŞAKLIĞINDA BİR HAMUR YOĞRULACAK. YARISINDAN FAZLASI TEPSİYE YAYILACAK PİŞİRİLEN ELMA PÜRESİ ÜZERİNE YAYILACAK HAMURUN KALAN KISMI BİRAZ DAHA UN KATILIP DAHA SERT BİR HAMUR ELDE EDİLECEK HAMURU RENDEYLE RENDELEYEREK ELMALARIN ÜZERİ KAPATILACAK 170 DERCE FIRINDA KIZARINCAYA KADAR PİŞRİLECEK. DENEMEK İSTEYENLERE AFİYET OLSUN

11 Şubat 2009 Çarşamba

0

EV YAPIMI EKMEK

EKMEK YAPTIM DEMİŞTİMYA BUDA DAHA ÖNCE YAPTIĞIM EKMEKLER BELKİ DENEMEK İSTEYEN OLUR DİYE DÜŞÜNDÜM BİRAZ ÖNE ALDIM
GEÇEN GÜN EKMEK KESERKEN EKMEĞİN İÇİNDE KAĞIT PARÇALARI ÇIKTI. BENİMDE ARTIK HAZIR EKMEKLERİ İÇİM ALMIYOR. BENDE BİR SÜREDİR EKMEĞİMİ KENDİM YAPIYORUM. ÇEŞİT ÇEŞİI EKMEK YAPIYORUM. BU EKMEKLERİ SİZİNLE PAYLAŞMAK İSTEDİM.
YARIM LİTRE KADAR SU, BİR PAKET YAŞ MAYA VE TUZ İLE PEK YUMUŞAK OLMAYAN BİR HAMUR YOĞURUYORUM. KABARMASI İÇİN BİR SAAT KADAR BEKLETİYORUM. SONRA ŞEKİL VERİP TEPSİDEDE BİRAZ BEKLETİP 200 DERECE FIRINDA PİŞİRİYORUM

8 Şubat 2009 Pazar

0

Van Cleef & Arpels Jewelry

In a photoshoot last year Haifa was seen sporting the famous French Jeweler's necklaces and earrings. These come from Van Cleefs "Alhambra Magic" collection.

6 Şubat 2009 Cuma

0

SU BÖREĞİ YAPTIM




EVET BEN SU BÖREĞİ YAPTIM. NE ZAMANDIR CESARET EDEMİYORDUM. DÜN BİRDEN DENEMEYE KARAR VERDİM ANNEMDEN VE BİR KAÇ BLOGTAN FİKİR ALDIM AMA BİRAZ DA BE UYDURDUM AMA KIVAMI TAM OLDU HERKESE TAVSİYE EDERİM BİLMEM NORMALMİ AMA BEN 1,5 SAATTE FIRINA KOYMUŞTUM YAKLŞAIK YARIM SAATTEDE PİŞTİ YANİ 2 SAATTE YEMEĞE HAZIRDI YALNIZ BEN FIRNDA PİŞiRİDİM OCAKTA CESARET EDEMEDİM

MALZEMELER
4 YUMURTA
2 KAŞIK SIVI YAĞ
2 KAŞIK SU
TUZ
YAPILIŞI
BU MALZEMELERLE BİRAZ SERT BİR HAMUR YOĞURDUM. HAMURU 10 PARÇAYA BÖLDÜM. BİRAZ DİNLENMESİ İÇİN BIRAKTIM BENDE O ARADA TENCEREYE SUYU VE TUZU KOYUP KAYNATMAYA BAŞLADIM. BAŞKA BİR KABADA SOĞUK SU HAZIRLADIM.
SONRA BÜTÜP YUFKALARI TEPSİME GÖRE AÇTIM TEPSİMİN ÇAPI SANIRIM 35-40 CM
AÇMAYI BİTİRİNCE TEPSİMİ YAĞLAYIP BİR KURU YUFKAYI TEPSİME YAYDIM. KAYANAYAN SUYA 2-3 KAŞIK ZEYTİN YAĞ EKLEDİM. KAYNAYAN SUYA BİR YUFKA ATIP 30 KADAR SAYIP ALDIM YUFKA SOĞUK SUYA ATTIM. ELİMLE SUYUN İÇİNDE AÇIP TEPSİYE YAYDIM. ARALARINA BİR KAŞIK MARGARİN VE SIVI YAĞ KARIŞIMINDAN SERPTİM. 5. YUFKA DAN SONRA PEYNİRLİ MAYDONOZLU KARIŞIMI SERDİM. ÜZERİNE TEKRAR YUFKALARI HAŞLAYIP SERDİM.




EN ÜSTEDE KURUMASIN DİYE BİR KAŞIK YAĞ SÜRÜP ISITTIĞIM FIRINDA PİŞİRDİM .
BEN EŞİM OĞLUM VE KARDEŞİM TARAFINDAN 1-2 DAKİKA İÇİNDE TÜKETİLDİ BİTTİ
İNŞALLAH BİR DAHAKİ SEFERE..

3 Şubat 2009 Salı

0

ZEYTİNLİ VE PATATESLİ POĞAÇA


POĞAÇALARIMI BU SEFER ZEYTİNLİ VE PATATESLİ YAPTIM ÇOK GÜZEL OLDU BENİM EŞİM ZEYTİNLİSİNİ OĞLUMDA PATATESLİSİNİ SEVER BENDE ONLAR İÇİN YAPTIM TARİF KLASİK POĞAÇA TARİFİM
MALZEMELERİ ŞÖYLE:
1 SU BARDAĞI YOĞURT
1 SU BARDAĞI SÜT
1 SU BARDAĞINDAN BİR PARMAK EKSİK SIVI YAĞ
1 SU BARDAĞI SUDA ERİTİLMİŞ YAŞ MAYA
TUZ
2 ADET KESME ŞEKER
ALABİLDİĞİ KADAR UN
ÜZERİNE SÜRMEK İÇİN YUMURTA SARISI
MALZEMLERLE ÇOK SERT OLMAYAN BİR HAMUR YOĞRULUR YAKLAŞIK 2 SAAT MAYALANMASI BEKLENİR KABARAN HAMURLAR POĞAÇA ŞEKLİ VERİP ÜZERİNE YUMURTA SARISI SÜRÜP KIZGIN FIRINDA PİŞİRİLİR
back to top