28 Şubat 2011 Pazartesi

0

limonlu kek

Limonun ferahlatıcı tadı ve kokusu, zeytinyağın da verdiği süngerimsi dokusuyla nefis bir kek oldu.. Belli bir tarife dayanmıyor sadece tecrübeyle edinilmiş bilgilere dayanarak yaptığım bir limonlu kek.. İftiharla sunuyorum:)

malzemeler
3 küçük  boy yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 pk vanilya yada çubuk vanilya
1 büyük limonun suyu ve kabuğunun rendesi
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağ
4 çay bardağı un
1 pk kabartma tozu

hazırlanışı

Karıştırma kabına (cam yada çelik olmalı) yumurtaları kırın içine şekeri ekleyin mikserle özleşene kadar çırpın. Diğer sıvı malzemeleri de ekleyip karıştırın en son kuru malzemeleri ekleyin karıştırın. Yağlanmış dikdörtgen kalıba karışımı dökün sallayıp eşit yayılmasını sağlayın. 180C fırında pişirin. Ilındıktan sonra üzerine pudra şekeri eleyin.
0

2011 Oscar Ödülleri {83.Oscar Ödülleri Kırmızı Halı Kıyafetleri}







83. Oscar Odul Toreni'nden yansiyan kirmizi hali goruntuleri beni hayal kirikligina ugratti. Diger yillara gore bir sonukluk, bir siradanlik soz konusu. Kotunun iyisi olarak Mila Kunis'i secebilirim. Digerleri arasinda "carpici" diyebilecegim bir tasarim goremiyorum. Siz ne dersiniz?


KAZANANLAR

En İyi Film: The King's Speech

En İyi Yönetmen: Tom Hooper (The King's Speech)

En İyi Erkek Oyuncu: Colin Firth "The King's Speech''

En İyi Kadın Oyuncu: Natalie Portman "Black Swan"

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Christian Bale (The Fighter)

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Melissa Leo (The Fighter)

En İyi Uyarlama Senaryo: The Social Network, Aaron Sorkin

En İyi Orijinal Senaryo: The King's Speech: David Seidler

En İyi Görüntü Yönetimi: Inception - Wally Pfister

En İyi Sanat Yönetmeni: Alice in Wonderland - Robert Stromberg, Karen O'Hara

En İyi Animasyon: Toy Story 3

En İyi Animasyon (Kısa Metraj): The Lost Thing

En İyi Müzik: The Social Network, Trent Reznor ve Atticus Ross

En İyi Şarkı: Randy Newman, If I Rise - 127 Hours

En İyi Görsel Efekt: Inception, Paul Franklin, Chris Corbould, Andrew Lockley ve Peter Bebb

En İyi Kurgu: The Social Network Angus Wall ve Kirk Baxter

En İyi Ses Miksajı: Inception, Lora Hirschberg, Gary A. Rizzo ve Ed Novick

En İyi Ses Montajı: Inception, Richard King

En İyi Makyaj: The Wolfman, Rick Baker ve Dave Elsey

En İyi Kostüm: Alice in Wonderland, Colleen Atwood
0

Leopar Pantolon


Leopar deseni cok $ahanedir, ho$tur, nefistir ama onu ta$imak cok agirdir. Sadece ayakkabi, canta, $al, toka gibi aksesuarlarda kullanilmasindan yanayim. Boyle pantolon olarak giyilince goruntu direk ofsayt oluyor. 
0

kuşbaşı etli ve peynirli pide

Hamur işini kim sevmez! Hele evde yapılmış pideler olunca yanında bir de mis gibi ev yapımı yoğurtla yapılmış bol köpüklü buz gibi ayran:) Aslında hiç bir zorluğu yok mutfağa ilgisi olup ama çekinenler için söylüyorum içini hazırladıktan sonra mayalanan hamur o kadar hiç gözünüzde büyütmeyin ve girin mutfağa herkezi şaşırtın:)

annesinin kızı:) bakarmısınız maşaallah nede güzel yakışıyor ellerine, yirmibir aylığız henüz ama mutfakla aramız çok iyi:)

malzemeler

(miktarları biraz fazla, kalabalıksanız tam yeterli ama ikikişiyiz bu miktarlar bize çok derseniz yarı yarıya azaltabilir yada hazırlayıp buzluğa kaldırabilirsiniz daha sonra elinizin altında hazır bulunur:)

1 kg kuşbaşı et
3 adet domates
3 adet kuru soğan
3 adet sivribiber yada çarliston
1,5 ym kaşığı acı biber salçası

1,5 ym kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay bardağı sıvıyağ
karabiber
tuz

Etleri çok minik doğrayın, soğanların kabuklarını soyup çok ince doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup kuşbaşı doğrayın. Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp dilimleyin. Bütün malzemeleri ekleyip karıştırma kabında karıştırın.

hamur malzemeleri için
1,5 kilo un
1 pk yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz

Mayayı biraz su ile ezin. Unu ve tuzu ekleyin azar azar su ilave ederek hamur yapın. Ele hafif yapışan yumuşak hamur hazırlayın. yarım saat kadar dinlendirip mayalandırın.


Peynirli harç için

orta yağlı 350 gr beyaz peynir
yarım demet ince kıyım maydonoz
1 ym kaşığı margarin

hepsini karıştırıp hazır edin.

İsterseniz kıymalı harçta hazırlayabilirsiniz yukarıda yazılan kuşbaşılı karışımın aynı şekli kıymayla hazırlanır.

Hamurdan limon büyüklüğünde bezeler hazırlayın unulu zeminde ince olacak şekilde oval açın. Hazırladığınız iç harçtan yayarak yanlarından birer cm kapatın. 1 yumurtaya 3ym kaşığı sıvıyağ ekleyip çırpın pidenin kenarlarına sürün 200C fırında pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

kuşbaşılı ve peynirli pide
0

Lacoste Live Beyoğlu Mağazası

lacoste

Lacoste Live Beyoglu magazasi 22 Subat'ta muthis bir parti organizasyonuyla acildi. Partiye bende davetliydim ama o tarihlerde Ankara'da olmam gerektigi icin maalesef katilamadim. Acilistan once yukarida gordugunuz ayakkabinin teki ulasti elime. Diger tekini ellerinde rehin tuttuklarini ve partiye gelemezsem alamayacagimi belirten bir mektup aldim :) Sagolsunlar gidemedigim halde ayakkabimin diger tekini gondermisler. Ama fikir gercekten ho$tu. Simdilerde pembe ayakkabilarim ve ben pek mesuduz. Tesekkurler Lacoste! {Neden pembe diye merak ediyorsaniz soyleyeyim. Partiden once telefonla arayip en sevdigim rengi sordular, bende hic dusunmeden pembe dedim :)}

27 Şubat 2011 Pazar

0

2011 Oscar Töreni: Elbiseler, takılar, saç stilleri, hepsi burada!


Evet, bir Oscar törenini daha geride bıraktık.. Kırmızı Hali'nin hakim olduğu renk "kırmızı" oldu. Herkes farklı tasarımlar, farklı takılar, göz dolduran tasarımlar giymişti. Benim için gecenin en şık kadınları:
Halle Berry,  Michelle Williams, Cate Blanchett, Mila Kunis
En kötuleri: Nicole Kidman, Penelope Cruz
işte kırmızı hali görüntüleri ve göz dolduran elbiselerle sizleri baş başa bırakıyorum..

Hilary Swank
Hilary Swank Gucci elbisesi ve sade görünümüyle klasikleşmiş bir görüntü sergiliyordu.. Saçında kullandığı detaylar çok hoştu.
işte favorilerimden Halle Berry. Görmeye alıştığımız Marchesa havasıyla dolu bir tasarım olsada o kadar zarif ve güzeldi ki, kelimeler tarifsiz kaldı. Scarlett Johansson için ise çok farklı yorumlar yapıldı. Kimisi beğendi, kimisi hiç beğenmedi.. Bana göre çok sexy ve hoştu, bu rengi çok hoş taşımıştı..
Amy Adams lacivert elbisesi ve zumrtu takılarıyla herkesin beğenisini topladı. Ben o miuhtesem takıları daha güzel gösterecek bir elbiseyle taşımasını tercih ederdim.. Jennifer Hudson ise "turuncu" renkteki elbisesiyle ne kadar formda olduğunu ve fiziğinin ne kadar hoş olduğunu bir kez daha gösterdi. Ama o dekolte maalesef çok çirkin gözüküyordu..
Anne Hathaway Valentino elbisesiyle "eh" dedirten bir görünüm sergiledi. 14 yaşında Oscara ilk kez aday olan Hailee Steinfeld ise kendi tasarladığı Marchesa elbisesiyle yaşına çok uygun ve çok sadeydi. 
 Mandy Moore gecenin şıkları arasındaydı. Beni yaşına biraz ağır mi kaçmış diye dusundurmedi değil ama küpeleri, saçı, elbiseyi tasiyisiyla güzel bir görüntü sergiledi. Ve Michelle Williams. Söz söylenemeyecek kadar güzeldi. 
Celine Dion yıllar gecsede yaşlanmıyor, yıllar gecsede durulugundan bir şey kaybetmiyor dedirtti. Elbisesinin özellikle kumaşı harikaydı. Mila Kunis ise benim için gecenin başka favorilerindendi. Elie Saab mor elbiseyi o kadar güzel taşımıştı ki, hafızalara en sık kadın olarak kazındı.
Reese Witherspoon'un elbisesi sade ama sıktı. Elbisesini konuşturan ise takıları ve saç modeli oldu. Saç modeli o kadar güzeldi ki, Twitter'da bütün kızlar Reese Witherspoon'un saç modelini yaptiracagindan bahsetti :) Hani bir yere giderken elimize bir dergi sayfası sikistiririz, bu saçı istiyorum deriz, işte bu safa bundan sonra kesinlikle Reese Witherspoon'un saçı olacak.
Natalie Portman en şık hamileydi :) Özellikle Tiffany takıları çok hoştu.


Beni hayal kırıklığına uğratan Penelope Cruz.. Elbisesi bana göre gerçekten çok ama çok kötüydü, adeta bir dansöz elbisesi gibiydi. Sandra Bullock ise ilk defa böyle bir renk giyerek bizleri şaşırttı. Ama çok güzel taşımıştı. 
Gywenth Paltrow Grammy ödül töreninde taktığı takılarla beni kendine hayran bırakmıştı. Yine kendine hayran bırakan takılar, ve bir o kadarda güzel bir elbise giymişti. Gecenin en sık kadınlarından biriydi kesinlikle.. 
işte benim için gecenin en kötüleri.. Marissa Tomei ve Nicole Kidman: olmamış, olmamış, olamamış! 
Ve işte gecenin kadını Cate Blanchett! O kadar güzel bir elbise, o kadar güzel bir tasarım, o kadar güzel bir renktiki.. Gecenin tek konuşulan kadını oldu. Kesinlikle benim için gecenin en sık kadını.. Bu arada kumaşa dikkatinizi çekmek isterim. Annemin düğündeki elbisesini hatırlayanlar benzerliği hatırlayacaktır. Jennifer Lopez'in giydiği elbiseside buna çok benzer bir kumaş taşıyordu. Bu kumaş çok yakında çok meşhur olur benden söylemesi :)


Ve işte bahsettiğim birbirinden güzel takılar ve saç stilleri..




Bütün bu muhteşem kıyafetleri gördükten sonra sizleri "Gecenin en iyi giyineni sizce kimdi?" anketine katılmaya davet ediyorum. Hepinizin görüşlerini çok merak ediyorum, Haydi oylayın bakalım Buse's Fashion Blog izleyicileri 2011 Oscar töreninin en iyisi olarak kimi seçecek?  


Fotoğraflar: justjared.com
0

The perfect red lipstick


Bu hatundan cogunuzun ho$lanmadigini biliyorum. Ama bu goruntuyu eklemek zorunda hissettim kendimi. Nasil guzel bir kirmizi ruj tonudur bu boyle! Ararim ararim bulamam! Bulsam hemen alirim!
0

Keçe ve kumaştan kapı süsü

kece-kapi-susu

Boyle minik dokunu$lar ve detaylar evin havasini bir anda degistiriyor. Bu $irin balikli kapi susu bana hediye edildi. Kece, kuma$ ve midye kabuklariyla yapilmis. Odamin kapisinin giri$ kismina astim. Baktikca mutlu oluyorum. Tesekkurler Doga Ve Cocuk!

25 Şubat 2011 Cuma

0

lor dolması / pembe rüya / çilekli pasta

Bayburtlu arkadaşım Fatma'nın sofrasından üç lezzeti paylaşmak istiyorum sizlerle.. Lor dolmasını özel taleple yapmasını rica ettim :) bol kalorili ama o kadar da lezzetli. (Laf aramızda, tamamen sizler için yapmasını istedim :) bloğumda  bulunması gerektiğini düşündüğüm  bir yemek. Sofranın genelini  yayınlayamıyorum akşam olduğu için resimler çok karanlık çıkıyor ışık maalesef çok yetersiz kalıyor. Yine de bu üç lezzeti yayınlamak istedim..

Menü oluşturmanıza yardımcı olabilmesi için neler hazırladığı yazıyorum:

mantı
karışık sebzeli patates salatası
pazı sapından turşu kavurması
pembe rüya
çilekli pasta

Bayburt'un lor dolması (lor sarması)

malzemeler
2 su bardağı ince bulgur
250 gr tam yağlı beyaz peynir
100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
1,5 paket labne peynir
2 paket krema (400 ml)
2 adet çok ince kıyılmış kuru soğan
karabiber
tuz
diri kalacak şekilde haşlanmış pazı

hazırlanışı
Bulguru kaynar su ile yıkayıp  hemen suyunu süzün. Diğer tüm malzemeleri de ekleyip iyice karıştırın. (Bulgurdan bulgura fark olabileceği için katılan sıvı miktarlarını hemen çekip karışım katı olursa biraz süt ekleyebilirsiniz) Hazırladığınız içten pazı yapraklarını sararak fırın kabına yerleştirin. Üzerine 2 paket krema dökerek 200C fırında pişirin. Fırından çıktıktan hemen sonra 120 gr tereyağını eritip üzerine gezdirin.
Yemekten sonra mahallede 3 tur koşu yapmak serbestir:)
şeftalili irmik tatlısı (pembe rüya ismi ben taktım yakıştı ama:)

malzemeler
7 ym kaşığı irmik
1 lt süt
1 pk vanilya
1 su bardağı toz şeker

Bütün malzemeleri karıştırarak pişirin. Üzeri göz göz olduktan sonra ocaktan alın borcama dökün.

1 pk kremşantiyi tarifine göre hazırlayın. Soğuyan irmiğin üzerine kremşantiyi yayın.

4 adet taze şeftali yada konserve
ince dilimleyin tatlının üzerine yayın.

jölesi için
2 ym kaşığı çilek/vişne/kırmızı renkli reçel suyu
1 ym kaşığı nişasta
2 çay bardağı su
hepsini karıştırıp pişirin ılındığı zaman şeftalilerin üzerine yayın.
soğuk olarak servis yapın.

çilekli pasta
yumuşacık pandispanyalı çok lezzetli bir pastaydı

malzemeler
6 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 pk kabartma tozu
1 su bardağı un
2 ym kaşığı nişasta

hazırlanışı
Yumurta sarılarını ve beyazlarını ayırın. Beyazlarını kar olana kadar çırpın. Şekeri ve diğer malzemeleri ekleyip karıştırın. (32 cm.lik kalıp için) tepsiye dökün ve 180C fırında pişirin.
Fırından çıknca tapsiyi ters çevirip soğutun. Bu şekilde pandispanyanız yumuşak kalacak. Soğuduktan sonra üç parçaya yada ikiye bölün.

ayrıca

500 ml krema
1 pk krema sertleştirici
1 pk çilekli tart jölesi
250 gr çilek
Kremaya krema sertleştirici ekleyip koyulaşana kadar çırpın. Ara katına ve üst kaplamasına sürün. Üst kısmına ikiye böldüğüüz çilek yada frambuaz yerleştirip tarifine göre hazırladığınız çilekli tart jölesini yayın. soğuk olarak servis yapın.
back to top