12 Mart 2013 Salı

0

Mercedes-Benz Fashion Week İstanbul 2013/14 Sonbahar Kış Koleksiyonları | Mehtap Elaidi | Ece Gözen | Nihan Buruk | Tanju Babacan

    12-16 Mart tarihleri arasında devam edecek Mercedes-Benz Fashion Week İstanbul bugün başladı. Londra, Paris, New York ve Milano gibi modanın başkentleriyle yarışamasa da Türk tasarımcıları ve moda sektörü için oldukça önemli olan bu etkinliği takip etmek de biz moda severlere düştü. Gönül ister ki, tekstil sektörü bu kadar gelişmiş olan ülkemiz de bir gün dünya modasına yön veren tasarımlara ev sahipliği yapacak duruma gelsin. İşte bu yüzden tasarımcılarımıza ve sektöre her anlamda destek olmak gerektiğini düşünüyorum. 


    İlk gerçekleştirilen defile Mehtap Elaidi oldu. Defilede siyah, beyaz, gri ve narçiçeği olmak üzere dört renk hakimdi. Zaman zaman bu renklerin block şekilde kullanılmasıyla oluşturulan koleksiyonun ana hatlarında, formsuz elbise ve pantolonlar, oversize ceket ve kabanlar, etek-ceket takımlar, monokram desenler, dizde etek ve elbiseler göze çarpıyordu.







   Bugün koleksiyonu sergilenen bir diğer tasarımcı da 1989 doğumlu genç bir isim Ece Gözen oldu. Genç enerjisini yansıttığı stüdyo koleksiyonda hakim renkler siyah, gri, haki ve neon sarıydı. Genelinde oldukça spor olan koleksiyonda desenler, etek-ceket takımlar, transparan detaylar, derin yırtmaçlı elbiseler ve etekler dikkat çekti.







      Nihan Buruk defilesinde ise, maskülen bir tema ortaya koyulmuştu. Erkek kesim ceket ve kabanlar, dizde etekler, bol pantolonlar  biker ceketler, etek-ceket ve etek-şort takımlar ve deri detaylar göze çarpıyordu. Koleksiyonun genelinde siyah,beyaz, kırmızı, koyu yeşil ve gri renkler hakimdi.








    Bugün son olarak ele aldığım koleksiyonun sahibi tasarımcı ise Tanju Babacan oldu. Nil Karaibrahimgil'in "Ben Buraya Çıplak Geldim" şarkısından ilham alan Babacan defilenin sonunu da kendisiyle yaptı. Oldukça renkli olan koleksiyonda maksi elbise ve etekler, yumurta efektli iri işlemeler, desenler, delikli elbiseler, bol pantolon ve şortlar dikkat çekti. Bugün gerçekleştirilen defileler içerisinde gerek enerjisi gerek renkleriyle en çok beğendiğim koleksiyon da Babacan'ınki oldu.












   Kaynak: istanbul.mbfashionweek.com

    İstanbul moda haftası daha 4 gün devam edecek. Türk moda dünyasının önemli tasarımcılarının boy göstereceği moda haftasından defile yazılarım da blogumda yer alacak.  Siz Mercedes sponsorluğunda gerçekleştirilen moda haftamızın ilk defileleri hakkında neler düşünüyorsunuz?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top