12 Mart 2013 Salı

0

Parfümler ve Cilt Bakımı

Vücut ve cilt bakımında asıl mesele, karakterini ve huyunu belirlediğiniz cildinize bunlara göre bakıp yapmakta gizlidir. Eğer bu konuda kendinizi yeterli görmüyorsanız güzellik merkezlerinden de yardım alabilirsiniz. 

Yeteri kadar cildinizi gözlemlerseniz göreceksiniz ki cildiniz kuru, yağlı ya da karma olmak üzere bu 3 tipten birisine uyacaktır. Kuru bir cildi canlandırmak ve nemlendirmek için cilt ve yüz maskelerini kullanabilirsiniz. Bunların dışında haftalık duşlarınızın haricinde bir vücut arındırıcısı ile derinizi ölü hücrelerden arındırabilirsiniz.

Ayrıca çok sıcak su ile duş almayınız. Sebebi ise aşırı sıcak suyun vücuttaki doğal yağı eritmesidir. Orta derece suda duş aldıktan sonra nemlendirici kullanmanız gerekiyor. Hele ki kış aylarında kullanılırsa cildin kurumasını ve çatlamasını engeller. Biliyorsunuz ki nemlendiriciler cildin enerjik ve genç gözükmesini sağlarlar.

Diyelim ki yağlı bir cildiniz var.. O zaman kükürtlü sabun ve su ile temizlemelisiniz. Normal sabunlar yeteri kadar etkili olmazlar yağlı ciltlerde. Bunun yanında sivilce ve siyah nokta çıkma ihtimali diğer cilt tiplerine göre daha yüksektir. O yüzden yağlı bir cildiniz varsa temizliğine dikkat etmelisiniz.

Tüm cilt tipleri arasında bakımı en zor cilt tipi karma ciltlerdir. Sebebi ise bu ciltlerde yüzün bir bölgesinin yağlı olurken başka bölgelerinin kuru olmasından kaynaklanır. Size tavsiyem karma bir cildiniz varsa yüz maskesi kullanmanız olacaktır. Bunun yanında her bölgeye uygun ayrı ayrı bakım yapmalısınız.

Peki ya kuru ciltlerde ne yapmak lazım? Kuru ciltler saydam ve gergin olurlar. Onları temizlerken de sabun ve kireçli su kullanılmalı. Burada şunu atlamamak lazım ki kuru bir ciltle baş etmenin en iyi yolu nemlendirici kullanmaktır. Hatta badem yağı ve temizleme kremi de kullanabilirsiniz.

Cilt temizliğine değindikten sonra cildimiz ve kendimi ödüllendirirken kullandığımız önemli bir kozmetik malzemesine değinmeden olmaz. Yağlı ciltlerde turunçgiller ve çiçek esanslı Bur Berry tercih edebilirsiniz. Karma cilt yapılarında ise hafif baharatlı ve citrus ağırlıklı parfümler tercih etmelisiniz.

Cildiniz yağlıysa parfümler daha kalıcı olacaktır. Çünkü parfümler yağ moleküllerine tutunurlar. Ayrıca parfümleri nabızın fazla hissedildiği yerelere sıkarsanız hem daha çabuk havaya yayılmasını sağlarsınız hem de parfümler üzerinizde daha fazla süre kalırlar. Zaten eau de toilette 4 saat eau de parfume adlı parfümler ise 8 saat boyunca kalıcı olmaktadır.

Eğer kuru bir cildiniz varsa ve hangi tür parfüm kullanacağınız bilmiyorsanız odunsu ve çiçek aromalı St Dupont kullanabilirsiniz. Bilmelisiniz ki kuru ciltler canlılık ister ve bu karışıma sahip parfümler bu canlılığı kazandırırlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top