12 Mart 2013 Salı

0

RUMELİ BEĞENDİSİ


 Malzemeler:
* 1 kg közlenmiş soyulmuş doğranmış patlıcan
* 750 gr kuşbaşı kuzu eti
*1/2 çay bardağı sıvı yağ veya tereyağ
* 1 adet ince kıyılmış kuru soğan
* 1 avuç varsa arpacık soğanı
* Küp küp doğranmış küçük bir havuç
* 1  tatlı kaşığı sirke
* 1 tatlı kaşığı toz şeker
* 1 çorba kaşığı domates salçası
* Tuz, karabiber,pul biber, kekik

Beğendi sosu malzemesi:
* 3 çorba kaşığı beyaz un
* 3 su bardağı süt
*1 çorba kaşığı tereyağ
* Tuz
 Yapılışı: Büyükçe bir tencerede kuru soğanları ve sıvı yağını ,pembeleşene kadar kavurun, etleri ve havuçları içine atın 5-6 dk. kavurun etler suyunu salıp çekene kadar pişirin, tuzunu, baharatlarını, sirkeyi,toz şekeri koyun 2-3 dk daha pişirin ve ocağın altını kapatın.Başka bir tencerede tereyağın eritin içine unu koyup kavurun, kavrulan una sütü yavaş yavaş ilave edin bir yandan da devamlı karıştırın topaklanma olmadan boza kıvamına gelene kadar pişirin, kıyılmış patlıcanları ilave edin iyice karıştırın tuzunu koyun, büyükçe bir servis tabağına beğendi sosunu yayın üzerine pişmiş etleri dökün, sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun..
NOT:
* Rumeli yöresine ait bir yemektir.
* Malzeme miktarını çoğalta bilir veya azaltabilirsiniz.
* Etlerin içine taze biberlerde koyabilirsiniz.
* Baharat ve yağ miktarları size kalmıştır.
* Beğendi yöreden yöreye az bir farkla değişir.
*Beğendiye muskat rendeleyebilirsiniz




HER İNSANIN MEYVESİ BİLİNİR.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top