11 Mart 2013 Pazartesi

0

Ünlülerin Saç Trendi: Uç Balyaj (Ombre)

     Bugünkü yazım son zamanlarda oldukça sık karşımıza çıkan ve benim de 2 3 yıldır severek kullandığım bir saç trendi. Ombre de denilen bu model saçın üst kısmının doğal renginde bırakılıp aşağı doğru açılması işlemi. Genel olarak bu şekilde kullanılsa da saçın uçlarının farklı renklere boyandığı veya üst kısmın daha açık altların daha koyu olduğu modeller de mevcut. Saçını boyatmaya cesaret edemeyen ancak değişiklik isteyenler için muhteşem bir saç modeli. Üstelik her ay dip boya yaptırma derdi de yok. Ben yaklaşık 7 8 ay kullanıyorum. Zaten saçların üst kısmı doğal tonlarında bırakıldığı için hiç sorun olmuyor. Bu modeli özellikle kumral saçlara çok yakıştrıyorum. Üstelik profesyonel bir el tarafından gerçekleştirilirse kendi saç renginiz kadar doğal duruyor. 


     Uç balyaj Hollywood'da da oldukça tercih edilen modellerden biri. Son zamanlarda sıklıkla karşımıza çıkan bu modeli en iyi taşıyan isimler Jessica Alba, Rachel Bilson, Olivia Palermo, Miranda Kerr, Jessica Biel ve Lauren Conrad. Hollywod'da en çok kullanılanı da sarıya yakın açık bir balyaj yapılması. Aşağıdaki ünlüler bu modeli uygulayan başlıca isimler.









    Bir diğer modelde saçlarında çok fazla değişiklik yapmak istemeyenler için iyi bir alternatif. Kahvenin birkaç ton açığının uygulanmasıyla gerçekleştirilen  bu balyajı da en çok Kate Beckinsale ve Lily Aldridge' e yakıştırdım.







    Her ne kadar kumral ve kahve tonlarına uygun bulsam da koyu kahve hatta siyah renge sahip ünlüler de bu trendi denemişler. Sanırım bu modelde de en çok beğendiğim Sandra Bullock ve Mila Kunis. 



    Genel olarak modelin belli olması için uzun saçlara uygulansa da kısa saçlarda da iyi sonuçlar alınabiliyor. Miley Cyrus ve Alexa Chung bunun en iyi örneklerinden olmuşlar. 



    Bir de bu trendi marjnal bir şekilde yorumlayan ünlüler var. Bu kadar cesur olmakta bir sakınca görmüyorsanız aşağıdaki resimler size ilham verecektir.



    Son olarak, balyajın ters yorumlanmış şekliyle karşılıyoruz. Yani yukarıda açık bir ton yer alırken aşağılara doğru koyu tonların kullanılması durumu. 

    Kaynak: pinterest, glamour magazine, tumblr, google images

     Son yıllarda karşımıza çıkan bu trend bu aralar hızlı bir yükselişte. Özellikle Jessica Alba ve Miranda Kerr gibi modanın öncü isimleri bu balyajlardan vazgeçmiyor. Yukarıda da dediğim gibi saçını tümden boyatmaya cesaret edemeyenler kesinlikle bu modeli denesinler. Ama bu işi gerçekten iyi yapan profesyonel bir isime uygulatmak önemli. Aksi halde pek başarılı olmayan sonuçlarla karşılaşabilirsiniz. Siz de böyle bir değişim düşünüyorsanız, saç renginize ve boyunuza göre yapabileceğiniz model ve renkler konusunda Hollywood'un ünlü isimlerinden ilham alabilirsiniz. 








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top