18 Mayıs 2013 Cumartesi

0

İlk heyecan | Mezuniyet elbisesi önerileri!

Merhabalar!

İlk defa bir istek yazı yazıyorum. Bunun için baya bir araştırma yapıp yazımı tamamlamak istedim. Mezuniyet balolarının olacağı bir döneme girdik. Kimisi kıyafetlerini aldı, kimisi hala arayış içinde. Moda dünyasında da büyük bir hareketlilik var bu konuda.



Peki ya elbise seçerken nelere dikkat etmeliyiz, hemen görelim;

- Alacağınız elbise kendi tarzınızı yansıtan rengarenk ya da sade bir renkte olabilir.

- Mezuniyet kıyafetinizin abartılı olmasını istemiyorsanız sade renklerin yanı sıra parlak modellere ilgi göstermelisiniz. Hem sade hem de parlak bir gece elbisesi mezuniyet balonuzda sizi taşıyabilir.

- Alacağınız mezuniyet kıyafetinin oldukça süslü olmamasını sağlayın. Çok fazla süslü bir elbise rahat hareket etmenizi engelleyecektir.

Renk konusunda ise yaz aylarına uygun canlı renkler her sezon gözde olsa da pişti olma şansınız çok yüksek. Sarı veya pembe bir tuvalet veya kırmızıyla başlayıp taşlarla son bulan renkli bir elbise herkesin seçeceği tercihler arasında olacaktır. En az 10 kişi ile aynı renk  giymeniz kaçınılmazdır.



2013 yılında genç kızların mezuniyet balolarında en çok giyecekleri kıyafetlerin başında kuşkusuz ki önü kısa elbiseler gelmektedir. Hem şık, hem de zarif duran önü kısa arkası uzun elbiseler ile geceye damga vurmanız mümkün. Önü kısa arkası uzun elbise seçimi yapacak iseniz muhakkak yüksek topuklu bir ayakkabı seçimi yapmanız gerekmektedir. Elbisenizin en iyi şekilde görünmesini istiyor iseniz önü de açık olan bu elbiseniz ile birlikte yüksek topuklu ayakkabı almalısınız.






Lise mezuniyeti içinse sade ve abartılı olmayan modelleri tercih edin derim.






Bana gelen isteklerden biri de büyük beden bayanlar için elbise önerileri idi.
En uygun elbiseyi seçebilmek için;

- Göğüs tarafı hafif açık bir elbise tercih edin.
- Göğüs altından bağlı şeritleri olan elbiseleri tercih edebilirsiniz.
- Kabarık etekli modellerden uzak durun.
- Renk olarak siyah veya koyu renkleri tercih edebilirsiniz.







Tabii ki de en önemlisi; aksesuarlar! Çanta, takı ve ayakkabı bu işin vazgeçilmezleri. Doğru bir aksesuar kombini ile elbisenizi gecenin yıldızı yapabilirsiniz. Bunun içinde ayrı bir yazı yazsam daha iyi olacak. Çünkü fotoğraflarla sizi sıkmak istemiyorum.

**

Unutmayın önemli olan; okuduğunuz boyunca olan "siz", mezuniyet gecesi farklı, bambaşka biri gibi değil, yine "siz" olarak görünmenizdir!

Kendinize iyi bakın!
:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top