17 Mayıs 2013 Cuma

0

PROFİTEROL



MALZEMELER

Hamuru için :

125 gr margarin
1 su bardağı su
1 su bardağı un
3 adet yumurta

Kreması için:

500 gr süt
1,5 çay bardağı toz şeker
1 yumurta
3 yemek kaşığı (silme) un
1 paket vanilya

Üzeri için:

1 Paket hazır bitter çikolata sosu
veya benmari usulu erittiğiniz bitter çikolata

YAPILIŞI

Tencereye margarini koyup üzerine 1 su bardağı su ilave edip kaynatın.Kaynayınca unu ilave edip 2-3 dakika karıştıra karıştıra kavurun.15 dakika bekletin.Daha sonra önce yumurtanın bir tanesini hamura ilave edin.İyice karıştıra karıştıra hamura yedirin.Daha sonra 2 yumurtayı da ilave edin.Aynı şekilde yedirin.Daha sonra 3.yumurtayı ekleyip karıştırın.(Her yumurtayı eklediğinizde yumurtayı iyice hamura yedirin) 15 dakika bekletin.
Bu arada fırınınızı 180 derece de ısıtın.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye tatlı kaşığını her seferinde suya batırarak hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak aralarında 2 cm aralıklar olacak şekilde dizin.

Önceden ısıttığınız (180 derece) fırında yaklaşık 25-30 dakika kadar pişirin.

Krema malzemelerini vanilya hariç hepsini tencereye alıp karıştıra karıştıra muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.Ocaktan alıp vanilyayı ekleyip mikserle 5 dakika çırpın.

Hamur toplarınızı içinin doldururken isterseniz kenarından kesin öyle doldurun.İsterseniz benim yaptığım gibi krema şırıngası kullanarak kremayı içine enjekte ederek kullanın.

Üzeri için çikolata sosunu arkasında yazıldığı gibi hazırlayın. Soğutun.Hamur toplarınızın üzerine dökün.
Üzerini fındık veya antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz.

AFİYET OLSUN.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top