19 Eylül 2013 Perşembe

0

MİLFÖY ÇANAKLARIN DA ORMAN KEBABI YERMİSİNİZ ?

 Malzemeler:
* 500 gr kuzu kuşbaşı et
* 1 tane küp küp doğranmış büyükçe bir patates
* 1 tane küp küp doğranmış iri bir havuç
* 1 kase bezelye
* 1 tane yemeklik doğranmış kuru soğan
* 1 avuç soyulmuş arpacık soğan
* 5-6 diş sarımsak
* 1-2 tane küçük doğranmış yeşil biber
* 1 tane küçük küçük doğranmış orta boy domates
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1 yemek kaşığı tereyağ
* Tuz, baharat

Çanak İçin:
* 10 tane milföy hamuru
* 1 tane yumurta sarısı
* Isıya dayanıklı 10 tane cam ve toprak kap
* Kapları yağlamak için 1 çay bardağı sıvı yağ

Süslemek için:
* Maydanoz
 Yapılışı: Ormanın kebabını yapmak için öncelikle etleri tencereye koyun kapağını kapatın sulandıktan sonra suyunu çekene kadar pişirin tereyağını ve doğranmış soğanları ilave edin iyice kavurun kavrulan etlere tuz ve baharat hariç bütün malzemeyi koyun üzerini geçmeyecek kadar ılık su koyun yemek suyunu çekene kadar pişirin, suyunu çeken yemeğe baharatlarını ve tuzunu serpin, soğumaya bırakın. Başka bir tarafta kaplarınızı bolca yağlayın milföy hamurlarınızı kabınıza yapıştıra yapıştıra yerleştirin, yemeğinizi kaşık kaşık kaselere pay edin, milföylerin kenarlarına yumurta sarısı sürün, 180 derecede ısıtılmış fırında milföyler kızarana kadar pişirin,
sıcak sıcak kaplardan çıkarın ve servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun..
 NOT:
* Orman kebabını milföy çanakların da denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum.
* Kebabın eti kuzu eti olursa hem çabuk pişer hem daha lezzetli olur.
* Kuzu eti yemeyenler dana kuşbaşı ile yapabilirler.
* Patates ve diğer sebzelerin daha fazla olmasını isterseniz artırabilirsiniz.
* Et yoğun olduğunda daha lezzetli oluyor.
* Milföy hamurlarını derin dondurucudan erken çıkarırsanız hamurlarla daha rahat çalışırsınız.
* Yemeği milföy çanaklarına koyarken susuz koymaya gayret edin.
* Milföyler fazla ıslanmasın.
* Ben cam kaplarda yaptım,isteyen toprak kaplarda yapabilir.
* Baharat,tuz,yağ miktarları size kalmıştır.
* Çok güzel bir davet yemeğidir.
* Sunumu çok güzel ve gösterişlidir.
* Bir gün önce kalan susuz yemeklerinizi bu yöntemle değerlendirebilirsiniz.

AĞIZ YER, YÜZ UTANIR.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top