18 Eylül 2013 Çarşamba

0

Sihirli Vanilyalı Muhallebi Kek




MALZEMELER
113 gr margarin
2 su bardağı süt
4 yumurta - sarısı ve akı ayrılacak
150 gr pudra şekeri
1 yemek kaşığı su
1/8 tatlı kaşığı sirke
115 gr ( 1 su bardağı un)
1 tatlı kaşığı vanilya aroması (dr oetker)
Üzeri için pudra şekeri ve meyve

YAPILIŞI
Margarini eritin soğutun.Sütü ılıtın.Yunurtaların sarılarını ve aklarını ayırın.Yumurta aklarını sirkeyle krem şanti kıvamına gelene del çırpın.Yumurtaların sarılarını pudra şekeri krema kıvamına gelinceye kadar çırpın.Suyu ve margarini ekleyin karıştırın.Unu eleyip ekleyin karıştırın.Ilık sütü ve vanilya aromasını ekleyip karıştırın .Yumurta aklarını her seferinde 1/3 ünü ekleyerek 3 seferde karıştırın.Kare borcamı margarinle kenarları ve tabanını yağlayın.Çok sıvı bir kıvam olan bu hamuru borcama dökün.Önceden ısıtılmış 160 derece fırında üzeri kızarana dek 35-45 dakika arası pişirin .Üzerine pudra şekeri serpiştirin.İyice soğumadan borcamdan çıkarmayın.
AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top