20 Eylül 2013 Cuma

0

Tahinli Açma

TAHİNLİ AÇMA
 MALZEMELERİ
 1 SU BARDAĞI SÜT
 1 SU BARDAĞI SU
YARIM PAKET YAŞMAYA
 1 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER
 1 TATLI KAŞIĞI SİLME TUZ
  İÇİ İÇİN
 1 ÇAY BARDAĞI TAHİN
 1 ÇAY BARDAĞI TOZ ŞEKER
 ARASINA SÜRMEK İÇİN
 1 ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
 ÜSTÜ İÇİN 1 ADET YUMURTA
 YAPILIŞI
 BİR KABIN İÇİNE ILIK SÜTÜ VE SUYU MAYAYI ŞEKERİ TUZU KOYUP MAYA ERİYENE KADAR KARIŞTIRIYORUZ ALDIĞI KADAR UN İLAVE EDİYORUZ MAYALANMAYA BIRAKI...YORUZ MAYALANAN HAMURUMUZDAN LİMON BÜYÜKLÜĞÜNDE BEZELER YAPIYORUZ TEZGAHIN ÜZERİNDE ELİMİZLE İNCELTİYORUZ ÜZERİNE FIRÇAYLA SIVIYAĞ SÜRÜYORUZ 1 TATLI KAŞIĞI TAHİN SÜRÜYORUZ ÜZERİNE 1 TATLI KAŞIĞI TOZ ŞEKER SERPİYORUZ RULO YAPIYORUZ GÜL BÖREĞİ GİBİ ŞEKİL VERİYORUZ ÜZERİNE ELİMİZLE BASTIRIP YUMURTA SARISI SÜRÜYORUZ 200 DERECE ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA ÜZERİ KIZARANA KADAR PİŞİRİYORUZ AFİYET OLSUN



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top