- 1 kilo biber
- 3 tane büyük kuru soğan
- 2 diş sarmısak
- 1 paket çam fıstığı
- 1 paket kuş üzümü
- 1 yemek kaşığı nane
- 2 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
üzeri için;
- 5 tane domates
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
yapılışı
- soğanları ay şeklinde veya normal doğruyoruz zeytinyağında kızartıyoruz çam fıstığı önceden ıslattığımız kuş üzümünü ekliyoruz fıstık pembeleşene kadar yıkadığımız pirinci salçayı ekliyoruz biraz daha kavuruyoruz
- Naneyi tarçını karabiberi katıyoruz 1 su bardağı su ekliyoruz kapağını kapatıp ateşini kısıyoruz
- suyunu çektimi 10 dakika bekletip dolmaları dolduruyoruz tencereye diziyoruz.
- üzerine domates dilimlerini koyuyoruz üstüne 1 su bardağı su koyuyoruz
- üzerine koyduğumuz domateslerde suyunu vereceği için suyu yeterli birazda tuz üstüne döküyoruz.
- Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder