28 Ağustos 2010 Cumartesi

0

IFW Sona Eriyor..


Ve aylardır hepimizin merakla beklediği, tasarımcıların heyecanla hazırlandığı İstanbul Moda Haftası 2010 bugün kapanış defileleriyle sona eriyor. Alışık olduğumuz İTÜ Taşkışla kampüsünün dışında bir yerde izleyeceğemiz Özlem Suer ve Koton defilesini çok merakla bekliyorum. Bugünden sonra derin bir oh çekip, yarın sizleride, burayıda arkamda bırakıp Amerikaya geri dönüyorum :) Ama blog aynı hızında tabiiki devam edecek.. İşte bugünün kapanış defileleri: 




12:00 - Özlem Kaya
14:00 - Gamze Saraçoğlu
16:00 - AVVA
18:00 - Özlem Süer
21:00 - Koton

27 Ağustos 2010 Cuma

0

rinderrouladen mit kaese und rösti

Alman mutfağının klasiklerinden rinderrouladen ve isviçre mutfağının röstisi, bu iki lezzet aynı tabakta buluştu. Biftek sarmanında mutlaka farklı versiyonları vardır. Ama özellikle röstinin benim bildiğim 8 farklı versiyonu var. Bu sefer Schweizer Kontonunun reçetesiyle yaptım denediğinizde beğeneceğinizi düşünüyorum. Ben biftek rulosunu 3 kişilik yaptım 4 kişilik tarifini yayınlayacağım siz kişi başına göre ölçüleri çoğaltabilirsiniz.




malzemeler

6 dal taze kekik
4 büyük dilim ince kesilmiş biftek
4 yemek kaşığı hardal
Karabiber
Tuz
4 ince dilim gruyére peyniri (dil peyniri olabilir)
2 yemek kaşığı zeytinyağ
500 ml su
5 ym kaşığı bratensauce

(braten sosun büyük marketlerde olacağını düşünüyorum yoksada herhangi bir kırmızı et sosu da olur oda mümkün değilse et bulyonlu sade kremada da pişirebilirsiniz mümkünse mutlaka et sosuyla pişirin)

40 ml krema
1 ym kaşığı tereyağ



Hazırlanışı

Her bir dilim etin üzerine 1 kaşık hardalı sürün karabiber serpin bir dal taze kekiği doğrayın üzerine bir dilim peynir koyup peynirin eridiğinde akmaması için yanlarından hafifce içe alarak sıkı sıkı rulo yapın ve kürdanla tutturun.

Tavada yağı ısıtın ruloların her bir tarafını iyice kızartın.

Su ve braten sosu karıştırıp tavanın içine alın ve 1 ym kaşığı tereyağ ekleyin geri kalan 2 dal kekiği de tavaya alın karabiberde serpin önce harlı sonra kısık ateşte etler yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan almadan önce kremayı ekleyin çok az daha pişirin. Sıcak olarak servis yapın.


rösti


malzemeler

1 kg patates
1 adet büyük soğan
50 gr tereyağ
2 ym kaşığı zeytinyağ
50 gr pastırma
muskat
karabiber
tuz
bir tutam ince kesilmiş schnittlauch

(taze soğanın yeşil kısımları gibi çok daha incesi ve beyaz kısımları yok. Taze soğanın yeşil kısımlarını kullanabilirsiniz)

bir kaç dal ince kesilmiş maydonoz

hazırlanışı

tereyağ ve zeytinyağında  yemeklik doğradığınız  soğanı pembeleştirin. ince ve minik doradığınız pastırmaları ekleyin hafif rengi dönünceye kadar çevirin.

Kabuklarını soyup rendelediğiniz patatesleri ekleyin. baharatları ve tuzu ekleyip karıştıra karıştıra pişirin schnittlaucları ve maydonozu ekleyip karıştırın.

Patatesler yumuşadığında tavanın içine iyice bastırıp düzleştirin

alt tarafı nar gibi kızardığında ters yüz edin diğer kısmınıda aynı şekilde pişirin ve sıcak olarak servis yapın.



0

Mısırlı Ton Balıklı Makarna


Mısırlı Ton Balıklı Makarna
Malzemeler;
Yarım paket küçük boru makarna
1 kutu konserve mısır
1 kutu ton balığı
1 çay bardağı sıvı yağ

Yapılışı;
Büyük boy bir tencereye su doldurun, sıvıyağın yarısını ekleyerek kaynamaya bırakın. Su kaynadığında 2 - 3 tatlı kaşığı tuzla birlikte makarnaları tencereye alın. Ara ara karıştırarak makarnaları haşlayın. Makarna kıvamını aldığında altını kapatın, bir
0

IFW 2.Gün Arzu Kaprol



Arzu Kaprol senelerin tasarımcısı ve günün en çok beklenen defilesiydi. O kadar kalabalıktıkı içeri girmeyi bekleyen insanlar birbirlerini ittirdi, çoğu insan içeri giremedi, giren insanların yarısı ayakta kaldı.. Bunları yaşayan herkesin tek temennisi defilenin buna değer olduğunu görmekti ki öylede oldu.. Arzu Kaprol bir kez daha farkını ortaya koydu ve bu işte ne kadar iyi olduğunu gösterdi. Siyah, beyaz ve bejlerin hakim olduğu tasarımlarda değişik tasarımlar, taşlar, işler kullanılmıştı. Çok az sayıda defileye çıkan Tuğçe Kazaz'da bu defilede görev alanların arasındaydı.. Yani Arzu Kaprol herşeye rağmen Arzu Kaprol'du.. 
0

IFW 2.Gün Mehtap Elaidi





Mehtap Elaidi füturistik çizgilerle yarattığı koleksiyonunda en beğendiğim ne diye sorsanız cevabım ayakkabılar olurdu. Günlük hayatta giyilebilecek ve tarzını çok beğendiğim ayakkabılar çok güzel tasarlanmıştı. Bir çok tasarımcı defilesinde rastladığımız fusya ve pembe hakimiyeti Mehtap Elaidi'nin koleksiyonundada vardı. Futuristik çizgiler ve kıyafetlerde "bol" görünüm hakimdi. Benim en beğendiğim defilelerden biride Mehtap Elaidiydi. Giyilebilecek şeylerin olduğu defile çok nadir görüyoruz.. Ama bu defiledede giyilebilicek bir çok tasarım vardı. 
0

IFW 2.Gün Simay Bülbül



Simay Bülbül
Simay Bülbül sabah izlediğimiz Karma defileden sonra en çok beklenen tasarımcılardan biriydi. Siyah,beyaz ve mavilerin hakimiyetiyle yarattığı koleksiyonunun görsel showu gerçekten inanılmazdı. Son bölümdeki beyaz kıyafetler mankenlerin ellerindeki kürelerle dahada ilginç hale geldi. Tümüyle herkesin beğenisini topladığı ve bolca alkış aldığı bir defileydi. İşte Simay Bülbülün kendisi, defile görüntüleri ve bahsettiğim küreler.. 
0

Renkli Keçe Nişan, Düğün, Kına Keseleri

       Önceki yazılarımdan birinde paylaştığım keçe yüzük yastığının arka fonunda gördüğünüz wedding favor denilen kına, nişan,düğün gibi kutlamalarda dağıtılmak üzere hazırladığım keçe keseler. Yukarıdaki fotoğraftaki ilk ikisinin tasarımı bana ait değil. Burada gördüm ve uyguladım. Diğerlerinin tasarımları bana ait. Özellikle külah şeklinde olanları modernize edilmiş mevlüt şekeri gibi düşündüm .
Yine biryerlere kuş kondurmak istedim ve bunlar çıktı ortaya....

Külah şeklinde olanların bazılarına kapak ta çalıştım.
 Saten kuşlu yüzük yastığımı burada, düğün temalı kuşlu peçete halkalarımı burada görebilirsiniz.



Picasawebdeki sorun nedeniyle tüm videolarım fotoğraf olarak görünüyor. Bu nedenle Facebook üzerinden izleyebilirsiniz. (sanırım-inşallah)


back to top