![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgOotV5ozVU2iUSM3lbCj0wIZqsrft1bSK3dJKV_CvWt0VxcLE_wLltevVeLs7nS5pYNd2xm_2Dfx7FpWGCkDLPVv01T6olBuAG_ElurpZQXmlF8nmV33UQjGMi_2ab8pJWfgDIUFeNvWW0/s640/0000532ih8.jpg)
SİZDE GÜZEL BİR REÇEL YAPMAK İSTİYORSANIZ
İŞTE TARİFİ
1 KİLO VİŞNE
1,5 KİLO TOZ ŞEKER
1 LİMON
BİR TENCERDE ŞEKERİ ÜZERİNİ ÖRTECEK KADAR SU İLE OCAĞA KOYUP KAYNATINIZ. ŞURUP KOYULAŞINCA VİŞNELERİ İÇİNE ATIP 3-4 TAŞIM KAYNATIP TENCEREYİ OCAKTAN ALIP 3-4 SAAT BEKLETİYORUZ
BUNU SEBEBİ VİŞNELERİN SUYUNU SUYUNU BIRAKMASI VE BİR MİKTAR ŞEKERLİ SUYU İÇİNE ÇEKMESİ
DAHA SONRA TENCEREYİ ORTA HARARETLİ OCAĞA KOYUP REÇEL KIVAMINA GELİNCEYE KADAR KAYNATIYORUZ REÇELİ OCAKTAN İNDİRMEYE 5 DAKİKA KALA 1 LİMONUN SUYUNU SIKIP 3-4 TAŞIM KAYNATIP OCAĞI KAPATIYORUZ
REÇEL SICAKKEN KÖPÜĞÜ BİR KAŞIKLA ALIP CAM KAVONOZA BOŞALTIP SOĞUMASI BEKLENİR SOĞUDUKTAN SONRA KAPAĞINI KAPATIP SERİN BİR YERDE SAKLAYINIZ
HERKESE AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder