BU BÖREK İSTANBUL'DAN NECLA ARKADAŞIMDAN ÖĞRENDİĞİM BİR BÖREK.
AMA BU BÖREĞİ YAPMAMAIN SEBEBİ ÇOK SEVDİĞİM CAVİDE ARKADAŞIM GEÇEN RAMAZANDA CAVİDE BENİ ARADI VE BU BÖREĞİ NASIL YAPTIĞIMIZI SORDU BENDE O ZAMANDAN BERİ DENEMYİ İSTİYORDUM. NASİP BU GÜNEYMİŞ. ÇOK GÜZEL BİR BÖREK BİZİM GİBİ BİR ÖĞÜN OLARAKTA TÜKETEBİLİRSİNİZ MİSAFİRLERİNİZE İKRAMDA EDEBİLİRSİNİZ.
MALZEMELER
250 GR KIYMA
1ADET KURU SOĞAN
2 TANE BÜYÜKÇE HAVUÇ
YAKLAŞIK BÜYÜK BİR SALATA KASESİ KADAR KIYILMIŞ LAHANA(BEYAZ)
KUŞ ÜZÜMÜ
DOLMALIK FISTIK
CEVİZ
KARABİBER . TUZ
YAPILIŞI
AZ SIVI YAĞLA KÜP KÜP DOĞRANMIŞ SOĞANI KAVURUYORUZ. ÜZERİNE SIRASIYLA KIYMAYI. LAHANAYİ. RENDELENMİŞ HAVUCU EKLEYİP 4-5 DAKİKA KAVURUYORUZ (LAHANALAR SÖNÜŞENE KADAR ) SONRA KUŞ ÜZÜMÜNÜ. FISTIĞI, CEVİZİ, TUZ VE KARABİBERİ EKLEYİP OCAĞI KAPATIYORUZ.
YUFKAYI 4 E BÖLÜP ÇEYREĞİNE HAZIRLADIĞIMIZ İÇTEN KOYUP KALIN SİGARA BÖREĞİ GİBİ SARIYORUZ.
BÖREKLERİ ÖNCE ÇIRPILMIŞ YUMURTAYA SONRA GALETA UNUNA BATIRIP KIZGIN YAĞDA KIZARTIYORUZ. SICAK SICAK SERVİS YAPIYORUZ.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder