NEDENMİ YEŞİL TAVUK GEÇEN GÜN BU TAVUKTAN KAVURMUŞTUM VE EŞİMİN ÖĞLE YEMEĞİ İÇİN YANINDA GÖTÜRMÜŞTÜ İŞYERİNDEN BİR ARKADAŞI TADINA BAKMIŞ VE ÇOK BEĞENMİŞ VE EŞİME NASIL YAPTIĞINI SORMUŞ EŞİMDE KENDİSİ YAPMIŞ GİBİ TARİFİ VEREMECEĞİNİ FAKAT ÖZEL BİR SOSLA MARİNE ETTİĞİ GİBİ ABARTILI BİR ŞEKİLDE ANLATMIŞ BUNLARI ARKADAŞIMDAN DUYDUĞUMDA ÇOK GÜLDÜM EŞİMİN İŞYERİNDE BİR TAVUK YAPTIĞINI ÇOK DEĞİŞİK VE LEZZETLİ OLDUĞUNU VE SUYUNUN YEŞİL OLDUĞUNU DUYUNCA BENİM YAĞTIĞIM KAVURMA OLDUĞUNU ANLADIM BU TAVUĞA EKLEDİĞİM BAHARATLAR SAYESİNDE SOSU YEŞİL OLUYOR O YÜZDEN ADI YEŞİL TAVUK OLDU
İNŞALLAH ARKADAŞIM BUNLARI ANLATTIĞIM İÇİN KIZMAZ
.
ESKİ BLOĞUMU GEZERKEN TARİFİ ORDA GÖRÜNCE BUARAYA AKTARMADIĞIMI FARKETTİM BU SAYEDE TARİFİ BURAYA AKTARDIM
.
BU YEMEĞİ NURAY ABLAMDAN ÖĞRENMİŞTİM BU BAHARATLAR ÇOK FAYDALIYMIŞ HELE ZENCEFİLİ SIK SIK KULLANMAK GEREKİYORMUŞ BENDE TAVUK KAVURURKEN BU BAHARATLARI KULLANIYORUM. TAVUKLARI KUŞBAŞI DOĞRAYIP ÜZERİNE YARIM ÇAY KAŞIĞI KADAR ZENCEFİL, ZERDEÇAL, KÖRİ, KARABİBİBER, KİMYON,PUL BİBER VE TUZ EKLEYİP AZ YAĞDA KAVURUYORUM PİŞTİKTEN SONRADA KEKİK SERPİYORUM ÇOK LEZZETLİ OLUYOR BAHARAT KULLANMAYI SEVENLERE TAVSİYE EDERİM
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder