Geçen postlarımdan birinde söz etmiştim envai çeşit kabak yetiştiriyorlar diye. Sizler için gidip görüntüleyeceğim demiştim sözümü tuttum :) gidip görüntüledim gitmişken çorbalık kabağımı aldım çorbamı da yaptım ve huzurunuzda..
kürbis suppe
malzemeler
çorbalık kabak (benim kullandığım kabak 1kilo 100 gramdı kabuklu haliyle)
200 ml krema
1,5 lt et suyu
1/2 çay bardağı pirinç
2 ym kaşığı tereyağ
karabiber
tuz
kruton için
tost ekmeği yada bayat dilim ekmek (10 adet tost ekmeği kullandım)
2 ym kaşığı dolu dolu margarin
(ben sade kruton yaptım isterseniz sarımsakları ezip sarımsaklı yada çeşitli baharatları kullanıp baharatlı ve baharatlı sarımsaklı hazırlayabilirsiniz. hem çorbalarınızda hemde salatalarınızda da kullanabilirsiniz)
Ekmekleri küp küp doğrayın. margarini eritip ekmeklerin üzerine döküp karıştırın 200C fırında ekmekleri arada bir karıştırarak kızartın.
Soğuduktan sonra kavanoza boşaltın, lazım oldukca kullanılmaya hazır krutonlar.
hazırlanışı
Kabakları soyun küçük dilimleyin yıkadıktan sonra orta boy bir tencereye alın üzerine et suyunu (normal suda olabilir) yıkanmış pirinçleri koyup yumuşayana kadar pişirin. Piştikten sonra blendırdan geçirin krema, tuz ve karabiberi ekleyip biraz kaynatın. Tereyağını eritin çorbaya dökün, karıştırın. Krutonla servis yapın. (pirincin verdiği nişastaya göre su ile kıvamını ayarlayın)
çorbasını yaptığım kabak
kabak cenneti
aynı çiftlikte mevsimine göre yetiştirilmiş çiçekleri kendiniz istediğiniz kadar toplayıp satın alıyorsunuz. Arada bir gidip taze çiçeklerimi topluyorum inanılmaz keyifli bir şey.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder