14 Şubat 2012 Salı
0
Bugün ''14 ŞUBAT '' ''SEVGİLİLER GÜNÜ''
Kızımın doğum gününde artan şeker hamurlarıyla bu yıl eşime pasta yaptım.Adını da AŞK PASTASI koyduk.
Minik becerikli kızım kalpleri kalıplarla kesti .Babam buna bayılacak annecim dedi durdu. :) Evet bayıldı çok beğendi. :)
♥♥♥Sevgililer günümüz kutlu olsun aşkım..Seni seviyoruz. ♥♥♥(Yasemin-Naz)
MALZEMELER
PANDİSPANYASI
(24 cm'lik kalpli kek kalıbı için)
4 Adet oda sıcaklığında yumurta
4 Türk kahvesi fincanı toz şeker
4 Türk kahvesi fincanı un
1 Türk kahvesi fincanı yoğurt
3 Yemek kaşığı kaynamış sıcak su
1 Paket hamur kabartma tozu
1 Paket Vanilya
2 yemek kaşığı sıvı yağ
İÇ MALZEMESİ
Dr Oetker Pasta kreması (ahududulu -Çilekli)
Kremayı hazılamak için 1,5 su bardağı soğuk süt
1 büyük muz
Yarım su bardağı damla çikolata
Yarım su bardağı dövülmüz fındık
DIŞ MALZEMESİ
500 gr Beyaz Şeker hamuru
150 gr Pembe Şeker hamuru
YAPILIŞI
Yumurtaların aklarını cam bir kaba alın.Mikser yardımıyla krem şanti kıvamına gelecek şekilde çırpın.
İçine 2 kahve fincanı şekeri ilave edip şeker eriyene kadar çırpmaya devam edin.
Ayrı bir kaba ayırdığınız yumurta sarılarına 2 kahve şekeri ,kaynar suyu koyun çırpın.Şeker eriyince yağı,yoğurdu ekleyin biraz çırpın.Un ,kabartma tozu ve vaniyayı da ekledikten sonra çok kısa bir süre daha çırpın.
Yumurtanın aklarını sarılarına ekleyin ve tahta bir kaşık yardımıyla hafif hafif karıştırın.
Yağlanmış kalıbınıza dökün önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 45 dk pişirin.Kürdan yardımıyla içinin pişip pişmediğini kontrol edin .Fırından alın..Soğumayınca kalıptan çıkarmayın.Kalıptan çıkınca pandispanyanızı 2-3 saat dinlendirin.
Pasta kremasını kutunun üzerinde yazıldığı gibi hazırlayın.
Pandispanyanızı dikkatlice ortadan ikiye ayırın.Ortasına Pasta kremanızın yarısını sürün.İçine muz dilimleyin.dövülmüş fındık ve damla çikolatalarınızı serpin.Pastanın diğer yarısını kapatıp kalan pasta kremasını üzerine sürün.
Beyaz şeker hamurunuzu elinizle oynayarak yumuşatın .Nişasta serptiğiniz tezgahınızda merdane yardımıyla pastanızı kaplayacak şekilde açın.Pastanızı kaplayın.Kenar fazlalıklarını bıçakla kesip kenarlarını düzeltin.
Pembe şeker hamurunu da yine nişastayla açıp kalpli kalıplarla kesip arka yüzünü fırçayla su sürerek pastanızın üzerine dilediğiniz gibi yapıştırın.
Pastanın kenarlarına minik toplar yaparak etrafını süsleyin.
Süsleme tercihi size kalmış.ve şeker hamuru renkleri....
AFİYET OLSUN.
AŞK PASTASI
Bugün ''14 ŞUBAT '' ''SEVGİLİLER GÜNÜ''
Kızımın doğum gününde artan şeker hamurlarıyla bu yıl eşime pasta yaptım.Adını da AŞK PASTASI koyduk.
Minik becerikli kızım kalpleri kalıplarla kesti .Babam buna bayılacak annecim dedi durdu. :) Evet bayıldı çok beğendi. :)
♥♥♥Sevgililer günümüz kutlu olsun aşkım..Seni seviyoruz. ♥♥♥(Yasemin-Naz)
MALZEMELER
PANDİSPANYASI
(24 cm'lik kalpli kek kalıbı için)
4 Adet oda sıcaklığında yumurta
4 Türk kahvesi fincanı toz şeker
4 Türk kahvesi fincanı un
1 Türk kahvesi fincanı yoğurt
3 Yemek kaşığı kaynamış sıcak su
1 Paket hamur kabartma tozu
1 Paket Vanilya
2 yemek kaşığı sıvı yağ
İÇ MALZEMESİ
Dr Oetker Pasta kreması (ahududulu -Çilekli)
Kremayı hazılamak için 1,5 su bardağı soğuk süt
1 büyük muz
Yarım su bardağı damla çikolata
Yarım su bardağı dövülmüz fındık
DIŞ MALZEMESİ
500 gr Beyaz Şeker hamuru
150 gr Pembe Şeker hamuru
YAPILIŞI
Yumurtaların aklarını cam bir kaba alın.Mikser yardımıyla krem şanti kıvamına gelecek şekilde çırpın.
İçine 2 kahve fincanı şekeri ilave edip şeker eriyene kadar çırpmaya devam edin.
Ayrı bir kaba ayırdığınız yumurta sarılarına 2 kahve şekeri ,kaynar suyu koyun çırpın.Şeker eriyince yağı,yoğurdu ekleyin biraz çırpın.Un ,kabartma tozu ve vaniyayı da ekledikten sonra çok kısa bir süre daha çırpın.
Yumurtanın aklarını sarılarına ekleyin ve tahta bir kaşık yardımıyla hafif hafif karıştırın.
Yağlanmış kalıbınıza dökün önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 45 dk pişirin.Kürdan yardımıyla içinin pişip pişmediğini kontrol edin .Fırından alın..Soğumayınca kalıptan çıkarmayın.Kalıptan çıkınca pandispanyanızı 2-3 saat dinlendirin.
Pasta kremasını kutunun üzerinde yazıldığı gibi hazırlayın.
Pandispanyanızı dikkatlice ortadan ikiye ayırın.Ortasına Pasta kremanızın yarısını sürün.İçine muz dilimleyin.dövülmüş fındık ve damla çikolatalarınızı serpin.Pastanın diğer yarısını kapatıp kalan pasta kremasını üzerine sürün.
Beyaz şeker hamurunuzu elinizle oynayarak yumuşatın .Nişasta serptiğiniz tezgahınızda merdane yardımıyla pastanızı kaplayacak şekilde açın.Pastanızı kaplayın.Kenar fazlalıklarını bıçakla kesip kenarlarını düzeltin.
Pembe şeker hamurunu da yine nişastayla açıp kalpli kalıplarla kesip arka yüzünü fırçayla su sürerek pastanızın üzerine dilediğiniz gibi yapıştırın.
Pastanın kenarlarına minik toplar yaparak etrafını süsleyin.
Süsleme tercihi size kalmış.ve şeker hamuru renkleri....
AFİYET OLSUN.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder