Herkese iyi haftalar dilerim.Bir hafta sonu daha geldi geçti.İstanbul çok soğuk..Koca karı soğuklarıymış.. :)
1 hafta devam edecekmiş.Sonra VER ELİNİ BAHAR :)
Ispanak yemeğini çok seviyorum ama yıkaması beni bezdiriyor ..Kavurayım mı ? Yumurtalı mı yapayım ? Börek mi yapsam derken beşamel soslu yaptım..
MALZEMELER
1 kg ıspanak
1 büyük boy soğan
2 yemek kaşığı salça
1 büyük boy soğan
2 yemek kaşığı salça
Sıvı yağ
Tuz
Beşamel sos
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tepeleme un
1 yemek kaşığı margarin veya tereyağ
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
bir çimdik tuz
YAPILIŞI
Tuz
Beşamel sos
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tepeleme un
1 yemek kaşığı margarin veya tereyağ
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
bir çimdik tuz
YAPILIŞI
Ispanaklar yıkanıp,süzüldükten sonra küçük küçük doğrayın. Soğanı yemeklik küçük küçük doğrayıp sıvı yağda kavurun...Salçayı katıp eritin.Daha sonra ıspanakları kavrulan soğana ilave edip tencerenin kapağını kapatmadan tuzunu orta ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirin.
Beşamel Sosu için yağı eritin ve unun kokusu çıkana kadar kavurun.Soğuk sütü azar azar dökerek ve hızlıca karıştırarak,tuzunuda serpip koyulaşıncaya kadar pişirilir.
Kare borcama önce ıspanağı döküp, sonra üzerine beşamel sosu dökülür ve önceden 180 derece ısıtılmış fırında 5 dakika pişirilip çıkartılır.Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpip tekrar fırına atin ve üzeri kızarana kadar pişirin.
AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder