MALZEMELER
250 gr margarin (oda sıcaklığında)
2 çay bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
1 kabartma tozu
1 çay bardağı süt
4 -4,5 su bardağı un (aldığı kadar)
1 kabartma tozu
1 çay bardağı süt
4 -4,5 su bardağı un (aldığı kadar)
HARCI İÇİN;
3 adet orta boy elma
1 tatlı kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı çekilmiş ceviz
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı çekilmiş ceviz
2 yemek kaşığı toz şeker
YAPILIŞI
Önce iç harcını hazırlayın.Elmaları soyup rendeleyin.Diğer malzemeleri de koyup elmalar suyunu çekinceye kadar pişirin.
Hamurun tüm malzemelerini bir kaba koyup kulak memesi yumuşaklığına gelinceye kadar yoğurun.Sonra hamurdan büyükçe parçalar alarak 1 cm inceliğinde yuvarlak açıp üçgen şeklinde kesiyoruz.Geniş kısmına elmalı harçtan koyup sarın.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.Fırından çıkar çıkmaz üzerine pudra şekeri eleyin.
AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder