13 Aralık 2012 Perşembe

0

GÜVEÇTE KARİDES

Malzemeler:
* 1/2 kg donmuş veya taze karides
* 1,5 yemek kaşığı tereyağ
* Tuz, karabiber, pul biber, kekik

Yapılışı: Karidesleri geniş bir tencerede 10 dk. haşlayın güveç kabınızı ocağın üzerine koyun tereyağını eritin karidesleri içine atın 5 dk. kavurun baharatları ilave edin güveçi  ısıtılmış 180 derecedeki fırında istediğiniz pişme süresine göre fırınlayın, sıcak sıcak servis yapın,.
Afiyet Şeker Olsun...

NOT:
* Donmuş hazır aldığınız karidesleri haşlamadan da hemen kavurabilirsiniz.
* Donmuş malzemelerinizin üzerini okuyarak hareket edebilirsiniz.
* Benimkiler donmuştu..
* Karidesleriniz taze ise ayıklamanız gerekir.
* Karideslerin  sırtlarını boydan boya bıçakla çizin,içindeki siyah bağırsakları çıkarın yıkayın ve iyice kurutun sonra pişirin.
* Karides bol tereyağlı olursa daha lezzetli olur.
* Baharat çeşitleri size kalmıştır.
* İçine isteyen sebzeleri kavurarak içine ilave edebilir.
* İsteyen üzerine rende kaşar koyabilir.
* Defne yaprağı koyabilirsiniz.
* Pişirme süresi size kalmıştır.
* Az pişmiş seven az pişirsin, çok pişmiş seven çok pişirsin..


HER BİLDİĞİNİ SÖYLEME, HER SÖYLEDİĞİNİ BİL.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top