2 Aralık 2012 Pazar

0

Kalp Kurabiye

süslü püslü kalp kurabiye

Malum, aralık ayı buralarda kurabiye ayı, her yerde çeşit çeşit kurabiyeleri albenili ambalajında şık şıkıdım kutularında görüyorsunuz.. Bu şekilde süslü kurabiyeleri birbirlerine hediye götürüyorlar yada weihnachtsbaum süslüyorlar. Ben ne ağaç nede hediye için yaptım.. Sebeb belli; çocuklar için, çok da beğendiler. Oğlum ambalajlayıp çok sevdiği bir ablasına hediye götürdü, onun o mutluluğunu görmek bana yetip arttı.

Bu kurabiyeler, şeker hamuruyla süslenmek için de çok uygun, hatta ben çikolayı benmari usulü eritip yarıya kadar çikolataya batırmayı planladım takii çikolata canavarlarının çikolataları yok ettiklerini görünceye kadar..


125 gr tereyağ (yarım paket)
4 ym kaşığı pudra şekeri
1 tane yumurta
1/2 paket kabartma tozu
1/2 paket vanilya şekeri
2,5 su bardağı un
Un, kabartma tozu hariç tüm malzemeleri karıştırıp birbirine yedirin. Unu ekleyip yoğurun. 20 dakika dinlendirin. İki tane fırın kağıdı arasında hamuru açın kalıpla kesin üstten kurşun kalemin baş kısmıyla kurdela için delikler açın. Fırın kağıdı serili tepsiye dizerek 200C fırında kenarları pembeleşene kadar pişirin.


Hamuru ikiye bölüp 2 yemek kaşığı kakao ve 1 tatlı kaşığı yumuşak tereyağ ekleyip yoğurdum ve iki renkde kurabiyeler elde ettim..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top