BU POĞAÇALARI GEÇEN GÜN GELEN ARKADAŞLARIMA YAPTIM. ÇOK BEĞENİLDİLER HAMURUN TARİFİ KENDİ POĞAÇA TARİFİM ŞEKİLLENDİRMESİNİ NURSEVİN ARKADAŞIMIN BLOĞUNDA GÖRMÜŞTÜM ÖYLE ŞEKİL VERDİM MAALESEF TABAKTA RESİM ÇEKME İMKANIM OLMADI
TARİFİ
MALZEMELERİ ŞÖYLE:
1 SU BARDAĞI YOĞURT
1 SU BARDAĞI SÜT
1 SU BARDAĞINDAN BİR PARMAK EKSİK SIVI YAĞ
1 SU BARDAĞI SUDA ERİTİLMİŞ YAŞ MAYA YADA 1 ÇORBA KAŞIĞI KURU MAYA
TUZ
2 ADET KESME ŞEKER
ALABİLDİĞİ KADAR UN
ÜZERİNE SÜRMEK İÇİN YUMURTA SARISI
MALZEMLERLE ÇOK SERT OLMAYAN BİR HAMUR YOĞRULUR YAKLAŞIK 2 SAAT MAYALANMASI BEKLENİR KABARAN HAMURLAR YUKARIDAKİ GİBİ ŞEKİL VERİLİİP ÜZERİNE YUMURTA SARISI SÜRÜP 200 DERECE FIRINDA PİŞİRİLİR
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder