Malzemeler:
* 1 litre süt
* 1 kase kırılmış makarna veya erişte
* 2 çorba kaşığı un veya nişasta
* Biraz tuz
Yapılışı: Süt, ocakta ısıtılır içine un koyulur iyice karıştırılır kaynayınca içine erişteler veya makarnalar kırılarak atılır, makarnaların pişmesi sağlanır tuz eklenir sıcak sıcak servis yapılır.
Afiyet Şeker Olsun..
NOT:
* Karadeniz bölgesinde çok sık yapılan ve ılık olarak tüketilen bir muhallebi çeşididir.
* Karadeniz Tuzlusu diyede isimlendiriliyor.
* Pütürlü olmaması için devamlı karıştırın.
* Kıvamı biraz az suluca olacak,
* Çorbadan koyu, muhallebiden daha sulu
* İçine biraz şeker atarsanız şekerli makarna sütlacı olur.
* Üzerine biraz karabiber ve pul biber serpebilirsiniz.
* Ramazanlarda çok yapılırmış
AŞAĞI TÜKÜRSEN SAKAL, YUKARI TÜKÜRSEN BIYIK.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder