Bugün urfa da diyarbakırda ve doğunun çoğunda yapılan çok güzel bir tarifimiz kelle li sarma yaptım sizlerin de mutlaka yapmanızı istiyorum sevgili okuyucu işte tarifim
malzemelerimiz 750 gr yağlı kıyma
1 su bardağı pirinç
3 adet kuru soğan
10 diş sarımsak
2 çorba kaşığı domates salçası
yarım demet maydanoz
yarım demet yeşil soğan
1 tatlı kaşığı kuru reyhan ben taze kullandım
2 çorba kaşığı isot
2 adet domates
1 çay kaşığı karabiber
yeteri kadar tuz
3 deste asma yaprağı
üzeri için
2 çorba kaşığı toz sumak
yapılışı
kelleyi iyice yıkayıp temizleyelim ben temiz aldım yinede gözden geçirdim tenceremizin altına kelleyi koyalım üzerin hazırlayıp sardığımız sarmalarımızı dizelim üzerine sumağımızı ve üstünü 2 parmak geçecek kadar sıcak suyumuzu koyup suyunu çekene kadar kısık pişirelim piştikten sonra tenceremizin üzerine 1 tepsi koyup ters çevirelim yemeğimiz hazır afiyet olsun not bu kelle li sarma yapıldığı zaman urfa da mutlaka üstüne peynirli helva yapılır çok hoş olur afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder