1 Aralık 2013 Pazar

0

PATLICANLI,CEVİZLİ ERİŞTE MAKARNA


Malzemeler:
* 1 kase ev eriştesi
* 1 kase kızartılmış patlıcan
* 1 yemek kaşığı tereyağ
* Haşlamak için su ve tencere
* Bol tuz


 Üzeri İçin:
* 10 tane maydanoz dalı
* 1 avuç ceviz veya tulum peyniri
* 1-2 kaşık domates sosu veya ketçap

Yapılışı: Erişteyi tuzlu suda haşlayın ve süzün tencerenin içinde yağı kızdırın süzülen erişteleri içine koyun karıştırın, kızartılan patlıcanları ilave edin ve karıştırın.Servis sırasında maydanoz ,peynir ve cevizle servis yapabilirsiniz.
Afiyet Şeker Olsun...



NOT: 
* Patlıcanlı erişte tavsiye edilir.
* Ben patlıcanları önceden kızartıyorum kağıt havlu koyarak kapalı bir kapta saklayıp kullanıyorum.
* Kızarmış patlıcanı her çeşit yemeğinize ilave edebilirsiniz.
* Patlıcana ceviz,domates sosu,peynir, maydanoz ilave edebilirsiniz.
* İsteyen istediği baharatı ilave edebilir.
* İsteyen haşlarken et suyu ,ile haşlayabilir.
* Erişte normal makarnalardan daha tuzludur.
* Tuz ilave ederken tuza dikkat edin..
* İsteyen erişteyi kavurarak pilav gibi pişirebilir.





ADAM ADAMA YÜK DEĞİL, CAN GÖVDEYE MÜLK DEĞİLDİR.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top