14 Temmuz 2014 Pazartesi

0

Mısır Çorbası

 
Biraz arşivi genişletmek gerek...
Efecan'ın da dediği gibi çok yönlü çalışmalar yapmalıyız.
Sadece pasta, börek değil; tencere yemekleri arşivimizi de genişleteceğiz.
Bu çalışmalara çorbalardan başlayalım dedim.
Sevgiyle kalın...
Bu tarif Aslı'nın...
 
Malzemeler
1 kutu konserve mısır
1 adet havuç
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
Sıvıyağ
Dereotu
Tuz
 
Hazırlanışı
Havucu rendeleyelim ve biraz sıvı yağda kavuralım. Mısırın yarısını robottan geçirelim geri kalan yarısını daha sonra kullanmak üzere kaldıralım. Havuç biraz kavrulunca mısırın robottan geçirdiğimiz kısmını da tencereye ekleyelim ve iyice kavuralım. 2 yemek kaşığı un ekleyelim ve un kokusu gidinceye kadar kavurmaya devam edelim. Daha sonra çorbamızın suyunu koyalım. İşte bu kısım göz kararı...
 
Sevdiğiniz kıvama göre suyunu ayarladığınız çorba kaynayıncaya kadar bekliyoruz ve kaynayınca içine bütün olan mısırlarımızı ekliyoruz. Çorbamız tane mısırlar pişinceye kadar kısık ateşte kaynasın.
 
Mısırlar pişince içine 1 bardak süt ve tuzunu ekleyelim. Sütü koyduktan sonra 5-6 dakika daha kaynasın ve çok ince doğranmış dereotunu ekleyelim.
Artık hazır olan çorbamızı ocaktan alabiliriz.
 
Afiyet olsun... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top