20 Eylül 2007 Perşembe

0

GÜLLAÇ DOLMASI


AYSE26 BLOGCUDAN BİR TARİF DAHA GEÇEN SENE YAPMIŞTIM
GEÇEN GÜN EVDE 6 TANE GÜLLAÇ YAPRAĞI VARDI BENDE EVDEKİ MALZEMELERLE DEĞERLENDİRMEYE ÇALIŞTIM BU TARİFİ "MUHTEREM'LE AFİYETLE" ARKADAŞIMIN BLOĞUNDA GÖRMÜŞTÜM. SÜSLEMEK İÇİN EVDE NAR VE TOZ FISTIK OLMADIĞI İÇİN BENDE TARÇIN VE SOSLU FISTIKLA SÜSLEDİM. BENCE GÜZEL DEĞİŞİK BİR TATLI OLDU.
TARİF İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM

NOT TARİFE YUKARIDAKİ MUHTEREMLE AFİYETLE YAZISINA TIKLAYARAK ULAŞABİLİRSİNİZ

19 Eylül 2007 Çarşamba

0

PEYNİRLİ POĞAÇA

SİZE YUMUŞACIK BİR POĞAÇA TARİFİ VERECEĞİM ÇOK GÜZEL OLUYOR BEN BÜYÜK BÜYÜK YAPIYORUM YANINDADA TURŞUYLA NEFİS OLUYOR
MALZEMELERİ ŞÖYLE:
1 SU BARDAĞI YOĞURT
1 SU BARDAĞI SÜT
1 SU BARDAĞINDAN BİR PARMAK EKSİK SIVI YAĞ
1 SU BARDAĞI SUDA ERİTİLMİŞ YAŞ MAYA
TUZ
2 ADET KESME ŞEKER
ALABİLDİĞİ KADAR UN
ÜZERİNE SÜRMEK İÇİN YUMURTA SARISI
MALZEMLERLE ÇOK SERT OLMAYAN BİR HAMUR YOĞRULUR YAKLAŞIK 2 SAAT MAYALANMASI BEKLENİR KABARAN HAMURLAR POĞAÇA ŞEKLİ VERİP ÜZERİNE YUMURTA SARISI SÜRÜP KIZGIN FIRINDA PİŞİRİLİR
AFİYET OLSUN
0

BÖĞÜRTLEN VE ÇİLEK SOSLU İRMİK TATLISI


BU SEFER İRMİK TATLISINI HAZIR MEYVE SOSUYLA SERVİS YAPTIM ÇOK GÜZEL OLDU DENEMENİZİ TAVSİYE EDERİM
9 KAŞIK İRMİK
9 KAŞIK ŞEKER
1 KİLO SÜT
BİR PAKET VANİLYA
2 ÇORBA KAŞIĞI HİNDİSTAN CEVİZİ

HEPSİ TENCEREDE KOYULAŞINCAYA KADAR PİŞİRİLİR TEPSİYE DÖKÜLÜR BUZDOLABINDA SOĞUMAYA BIRAKILIR
ÜZERİ İÇİN HAZIR DR. OETKER MEYVE SOSU

18 Eylül 2007 Salı

0

KIYMALI PİDE

BUGÜN GEÇEN SENE YAPTIĞIM PİDELERDEN YAPTIM HERZAMANKİ GİBİ SONUÇ MÜKEMMELDİ BU SEFER SUCUKLU YAPMADIM KIYMALI VE BEYAZ PEYNİRLİ YAPTIM FOTOĞRAFLARINI ÇEKMEDİM BU YÜZDEN GEÇEN SENEKİ FOTOĞRAFLARI KULLANDIM PİDECİLERDEKİ GİBİ YUMUŞACIKTI TARİFİNİ YENİ GÖRENLER İÇİN TEKRAR VERİYORUM

1 BARDAK SÜT
1 BARDAK YOĞURT
1 BARDAK SU
YARIM BARDAK SIVI YAĞ
YETERİNCE TUZ
ALABİLDİĞİ KADAR UN
3 TANE YUMURTA (BİR TANESİNİN SARISI ÜZERLERİNE SÜRMEK İÇİN)
1 PAKET YAŞMAYA

YUMURTALAR HARİÇ BÜTÜN MALZEMELERLE KULAK MEMESİ YUMUŞAKLIĞINDA BİR HAMUR YOĞRULUR
YAKLAŞIK 2 SAAT KADAR HAMURUN KABARMASI BEKLENİR
HAMURDAN PORTKAL BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR ALIP PİDE HAMURU ŞEKLİNDE AÇILIR


ÜZERİNE İÇ MALZEMESİ YAYILIR KENARLARI ORTASI AÇIK KALACAK ŞEKİDE KAPATILIR
ÜZERLERİNE YUMURTA SARISI SÜRÜLÜP ÖNCEDEN ISITILMIŞ (200 DERECE) FIRINDA KIZARANA KADAR PİŞİRİLİR
KIYMALILARIN YUMURTASI VE SUCUKLUNUN KAŞARI ÜZERLERİNE YAYILIP YUMURTALAR PİŞTİKTEN KAŞARLAR ERİDİKTEN SONRA FIRINDAN ALIP SICAK SICAK SERVİS YAPILIR

14 Eylül 2007 Cuma

0

RAMAZAN PİDESİ


BU SENE İLK RAMAZAN PİDEMİ KENDİM YAPTIM ÇOKDA GÜZEL OLDU TARİF İÇİN ZERRİN ARKADAŞIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM
SİZDE YAPMAK İSTERSENİZ :RAMAZAN PİDESİ



Malzemeler:
4 su bardağı un
1,5 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 küçük paket kuru maya (1 yemek kaşığı)
1 tatlı kaşığı yumşak tereyağ
Üstü ve altı için:
3 yemek kaşığı mısır unu
1 yumurta sarısı
çörek otu, susam
Hazırlanışı:
1- Ilık suyun içinde mayayı ve şekeri eritin. Tuz ve unu bir kap içinde karıştırın. Ortasını havuz gibi açın su ve maya karışımını ve tereyağını havuzun içine boşaltın. Ve karıştırın. Ele çok yapışmayan ama yumşak bir hamur elde etmelisiniz. Gerekiyorsa un takviyesi yapın. Üstünü kapatın, mayalanması için oda sıcaklığında bekletin. (en az 2 saat) Hamur en az iki katına çıkmalı.
2- Hamuru 2 yemek kaşığı serpilmiş mısır ununda tekrar yoğurun. Sonra hamuru düz bir zeminde merdane yardımıyla açın. Ortalarını inceltin kenarlar daha kalın olsun. Burada dikkat edilmesi gereken konu: eğer benimki gibi kabarmış tombul bir ramazan pidesi istiyorsanız büyükçe bir yuvarlak tepsi kullanabilirsiniz ve ortasınıda çok inceltmessiniz. Ama ince bir ramazan pideniz olsun istiyorsanız yaptığımız hamuru ikiye bölüp iki ayrı tepside pişirebilirsiniz.
3- Ben yuvarlak borcam tepsi kullandım. İçine mısır unu serpin. Açtığınız yuvarlak pideyi tepsiye yerleştirin. Kabarık bıraktığınız yerlere dokunmadan orta kısımda ince bıraktığınız yere keskin bir bıçakla küçük baklava keskileri yapın. Kenarlara yapmayın. Ramazan pidesi şekli verin.
15-20 dakika üstünü nemli bezle örtüp oda sıcaklığında mayalanmaya bırakın.
4- Yumurta sarısını küçük bir kapta çırpın. Fırça yardımıyla pidenin üstüne sürün. En üste çörek otu ve susam serpin. Önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında üstü kızarana kadar pişirin.
5- Fırından çıkan pidenizin altındaki unu bir fırça yardımıyla temizleyin. Fırın telinin üzerine koyun üstüne nemli bir bez örtüp 5 dakika dinlendirin. Afiyet olsun.
Ekmek Makinası olanlar için:
1- Şu sıralya malzemeleri koyup hamur programını çalıştırın. Maya, şeker, un, tuz, su, tereyağ.
Sonra mayalanan hamur için 2. maddeden itibaren yapılanları yapınız.
Not: Mayanızın bayat olmadığından emin olun. Aksi takdirde pideniz, ekmeğiniz kabarmaz. İstediğiniz gibi olmaz.

13 Eylül 2007 Perşembe

0

Zuhair Murad

Haifa wore this silver and white gown for her recent concert in Australia. This dress designed by Zuhair Murad comes from his 2006-2007 collection.

0

Zuhair Murad

Haifa wore this deep blue gown for her recent concert in Australia. This dress designed by Zuhair Murad comes from his 2006 collection.

back to top