22 Aralık 2008 Pazartesi

0

KABAK TATLISI



NEFİS BİR TATLI
ESKİDEN PEK SEVMEDİĞİM FAKAT ŞİMDİ ÇOK BEĞENEREK YEDİĞİM BİR TATLI BİZ KÜÇÜKKEN ESKİŞEHİR'DE KIŞ YAKLAŞIRKEN SOKAKTA KAMYONLA KABAK SATARLARDI HERKES KIŞ İÇİN İSTEDİĞİ KADAR ALIP SAKLARDI. KIŞIN ARA SIRA PİŞİRİLİRDİ O DÖNEMLERDE PEK SEVMEZDİM. İSTANBUL'DA EŞİMİN KOMUTANI BİZE BÜYÜK BİR KABAK GETİRMİŞTİ BENDE İLK DEFA PİŞİRMEK ZORUNDA KALMIŞTIM . O GÜNDEN BERİ KABAK TATLISINI ÇOK SEVERK YİYORUM.
GEÇEN GÜN PAZARDA GÖRÜNCE HEMEN ALDIM PİŞİRDİM
MALZEMELRİ
1 KİLO KADAR KABAK
5 SU BARDAĞI ŞEKER
BEN ACELE EDİP BEKLETMEDİĞİM İÇİN YARIM SU BARDAĞI SU
YAPILIŞ
KABAKLARI DİLİMLEYİP DOĞRADIK TENCEREYE KOYUP ÜZERİNE ŞEKER VE SUYU EKLEYİP ÖNCE ORTA ATEŞTE DAHA SONRA BİRAZ KISARAK KABAKLAR YUMUŞAYINCAYA KADAR PİŞİRDİM
ÜZERİNE KIYILMIŞ CEVİZ SERPİP YEDİK
ŞİMDİ BİR TABAK OLSAYDI ÇOK GÜZEL OLURDU CANIM TATLI İSTİYOR AMA KALMADI .......
:(

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top