GEÇEN AKŞAM BU ÇORBAYI YAPTIM . DAHA ÖNCE SARI MERCİMEK HİÇ ALMAMIŞTIM İLK DEFA KULLANIYORUM.YAPILIŞI ÇOK KOLAY YAKLAŞIK 15 DAKİKADA HAZIRLANABİLİYOR
BEN
BİR SU BARDAĞI MERCİMEK
3 Y K SIVI YAĞ
1 ADET KURU SOĞAN VE TUZ KULLANIYORUM
EĞER KIRMIZI MERCİMEK YAPIYORSAM 1,5 KAŞIKTA SALÇA KULLANIYORUM
BU SEFER SARI MERCİMEK KULLANDIĞIM İÇİN SIVI YAĞ İLE SALÇAYI KAVURMADIM
DUDUKLUYE SIVI YAĞI VE MERCİMEĞİ KOYUP BİR İKİ KAVURUYORUM ÜZERİNE KABUKLARI SOYULMUŞ VE UÇLARIDA KESİLMİŞ SOĞANI BÜTÜN ATIYORUM TUZ VE SUYUNUDA EKLEYİP DÜDÜKLÜNÜN KAPAĞINI KAPATIYORUM ÖNCE YÜKSEK ATEŞTE SONRA HAVA ÇIKARMAYA BAŞLADIKTAN SONRA ALTINI KISIP PİMİNİ İNDİRİYORUM TEKRAR TIS DİYE BİR SES ÇIKARMAYA BAŞLAYINCA SAATE BAKIP 10 DAKİKA SONRA ALTINI KAPATIP BİRAZ SOĞUYUP BUHARI ÇIKINDA SÜZGEÇTEN SÜZÜP SERVİS YAPIYORUM
DENEMEK İSTEYENLERE AFİYET OLSUN
BİR SU BARDAĞI MERCİMEK
3 Y K SIVI YAĞ
1 ADET KURU SOĞAN VE TUZ KULLANIYORUM
EĞER KIRMIZI MERCİMEK YAPIYORSAM 1,5 KAŞIKTA SALÇA KULLANIYORUM
BU SEFER SARI MERCİMEK KULLANDIĞIM İÇİN SIVI YAĞ İLE SALÇAYI KAVURMADIM
DUDUKLUYE SIVI YAĞI VE MERCİMEĞİ KOYUP BİR İKİ KAVURUYORUM ÜZERİNE KABUKLARI SOYULMUŞ VE UÇLARIDA KESİLMİŞ SOĞANI BÜTÜN ATIYORUM TUZ VE SUYUNUDA EKLEYİP DÜDÜKLÜNÜN KAPAĞINI KAPATIYORUM ÖNCE YÜKSEK ATEŞTE SONRA HAVA ÇIKARMAYA BAŞLADIKTAN SONRA ALTINI KISIP PİMİNİ İNDİRİYORUM TEKRAR TIS DİYE BİR SES ÇIKARMAYA BAŞLAYINCA SAATE BAKIP 10 DAKİKA SONRA ALTINI KAPATIP BİRAZ SOĞUYUP BUHARI ÇIKINDA SÜZGEÇTEN SÜZÜP SERVİS YAPIYORUM
DENEMEK İSTEYENLERE AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder