27 Şubat 2012 Pazartesi
0
MALZEMELER
400 gr kuşbaşı tavuk göğsü
300 gr mantar
2 adet kırmızı biber
2 domates
1 yemek kaşığı salça
1 adet soğan
2 diş sarımsak
Sıvı yağ
Tuz ,karabiber,kekik
Üzeri için :Rendelenmiş kaşar peyniri
YAPILIŞI:
Tencereye biraz sıvı yağ koyup tavukların rengi dönene kadar kavurun.Doğradığınız mantarları da ilave edip suyunu salıp çekene kadar pişirin.Doğranmış soğan,sarımsak,kırmızıbiberi de ekleyip kavurmaya devam edin.Ufak ufak doğranmış domatesi ,salçayı da ekleyip baharatlarını ve suyunu da katıp orta ateşte pişirin.Güveç kaplarınıza paylaştırın.Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-15 dakika kadar pişirin.
AFİYET OLSUN.
GÜVEÇTE MANTARLI TAVUK
MALZEMELER
400 gr kuşbaşı tavuk göğsü
300 gr mantar
2 adet kırmızı biber
2 domates
1 yemek kaşığı salça
1 adet soğan
2 diş sarımsak
Sıvı yağ
Tuz ,karabiber,kekik
Üzeri için :Rendelenmiş kaşar peyniri
YAPILIŞI:
Tencereye biraz sıvı yağ koyup tavukların rengi dönene kadar kavurun.Doğradığınız mantarları da ilave edip suyunu salıp çekene kadar pişirin.Doğranmış soğan,sarımsak,kırmızıbiberi de ekleyip kavurmaya devam edin.Ufak ufak doğranmış domatesi ,salçayı da ekleyip baharatlarını ve suyunu da katıp orta ateşte pişirin.Güveç kaplarınıza paylaştırın.Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-15 dakika kadar pişirin.
AFİYET OLSUN.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder