5 Nisan 2012 Perşembe

0

FIRINDA KREMALI PATATES




İşte şahane bir lezzet,et yemeklerinizin yanına bir alternatif...

MALZEMELER
3 iri boy patates
1 kutu krema (200 ml)
2 diş sarımsak
Karabiber
Tuz
Yarım su bardağı rendelenmiş  kaşar peyniri

YAPILIŞI
Patatesleri  ve sarımsakları soyup ince ince doğrayın.(patatesleri 1 cm den ince doğrayın) Bir kapta krema hariç tüm malzemeleri harmanlayın.Fırın kabınızı yağlayıp patatesleri balık sırtı şeklinde yan yana dizin.Üzerine kremayı yayın.Üzerini alüminyum folyo ile kaplayın.Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 45 dakika kadar pişirin.Daha sonra üzerini rendelenmiş kaşar peyniri serpip kızarıncaya kadar pişirin.
AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top