10 Eylül 2012 Pazartesi

0

TAVUK ŞİNİTZEL




MALZEMELER

1 kilo tavuk göğsü(ince fileto kesilmiş)
1 su bardağı süt
1 şişe soda

Tuz

Panesi için:

1 su bardağı un
1,5 su bardağı galeta unu
3 yumurta

Kızartmak için :
Sıvı yağ

YAPILIŞI
İnce fileto şeklinde kesilmiş tavuklarınızı soda ve süt karışımlı kabın içine alıp buzdolabında en az 2 saat en fazla 1 gece bekletin.
Bekledikten sonra süzün ve tavuklarınızı tuzlayın.
Ayrı kaplara unu,galeta ununu ve çırpılmış yumurtayı koyun.
Tavaya Sıvı yağ koyup kızdırın..Tavuklarınızı teker teker önce una,sonra yumurtaya en son galeta ununa bulayıp arkalı önlü 2-3 dakika kızartın.

AFİYET OLSUN.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top