10 Eylül 2012 Pazartesi
0
MALZEMELER
1 kilo tavuk göğsü(ince fileto kesilmiş)
1 su bardağı süt
1 şişe soda
Tuz
Panesi için:
1 su bardağı un
1,5 su bardağı galeta unu
3 yumurta
Kızartmak için :
Sıvı yağ
YAPILIŞI
İnce fileto şeklinde kesilmiş tavuklarınızı soda ve süt karışımlı kabın içine alıp buzdolabında en az 2 saat en fazla 1 gece bekletin.
Bekledikten sonra süzün ve tavuklarınızı tuzlayın.
Ayrı kaplara unu,galeta ununu ve çırpılmış yumurtayı koyun.
Tavaya Sıvı yağ koyup kızdırın..Tavuklarınızı teker teker önce una,sonra yumurtaya en son galeta ununa bulayıp arkalı önlü 2-3 dakika kızartın.
AFİYET OLSUN.
TAVUK ŞİNİTZEL
MALZEMELER
1 kilo tavuk göğsü(ince fileto kesilmiş)
1 su bardağı süt
1 şişe soda
Tuz
Panesi için:
1 su bardağı un
1,5 su bardağı galeta unu
3 yumurta
Kızartmak için :
Sıvı yağ
YAPILIŞI
İnce fileto şeklinde kesilmiş tavuklarınızı soda ve süt karışımlı kabın içine alıp buzdolabında en az 2 saat en fazla 1 gece bekletin.
Bekledikten sonra süzün ve tavuklarınızı tuzlayın.
Ayrı kaplara unu,galeta ununu ve çırpılmış yumurtayı koyun.
Tavaya Sıvı yağ koyup kızdırın..Tavuklarınızı teker teker önce una,sonra yumurtaya en son galeta ununa bulayıp arkalı önlü 2-3 dakika kızartın.
AFİYET OLSUN.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder