17 Ocak 2013 Perşembe

0

TAHİNLİ LAHANA SARMASI

 Malzemeler:
* 1 adet orta boy beyaz lahana
* 1 su bardağı dolmalık pirinç
* 1 su bardağı haşlanmış nohut
* 1/ 2 çay bardağı zeytinyağı veya sıvıyağ
* 2 adet incecik doğranmış kuru soğan
* 1 çay bardağı kadar tahin( 80 gr)
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1 adet küçük küçük doğranmış domates
* Tuz, karabiber

Sosu İçin:
* 2 çay bardağı tahin(160 gr)
* 4 diş dövülmüş sarımsak
* 1 adet limon suyu
* 1 çay kaşığı kimyon
* Tuz, karabiber
* Bir miktar ılık su
 Yapılışı: Lahanaları temizleyin yapraklarını ayırın büyük bir tencerede bol  tuzlu su içinde 15-20 dk. haşlayın çıkarın ve süzün.Sarmanın içi için nohudu blendırdan geçirin, kıyılmış soğanları,yıkanmış süzülmüş pirinci,doğranmış domatesi,tahini, baharatları, yağı,salçayı koyun hepsini yoğurun, bu iç ile lahana yapraklarını sarın, sarmaları yayvan bir tencereye dizin, üzerine dolma kapağı veya porselen bir tabak koyun, 2 su bardağı kadar sıcak su koyun kısık ateşte 35-40 dakika pişirin. Pişen dolmanın üzerine sosu dökün. Sosu yapmak için, dövülmüş sarımsağı,tahini,limon suyunu, kimyonu,tuzu,karabiberi ve biraz su koyarak blendırdan iyice geçirin,sarmaların üzerine dökün.Hemen servis yapın..
Afiyet Şeker Olsun...
NOT:
* Çukurova yöresine ait bir sarma çeşididir.
* Lezzeti farklı değişik bir sarmadır.
* Tahin hem besleyici hem de lezzetli b,ir gıdadır.
*Sarmaya güzel bir lezzet katıyor.
* Ben içine yeşillik ilave ediyorum.
* Tadını sevmeyen olursa diye, ben tahini yanına döküyorum..
* Sarmayı istediğiniz şekilde sara bilirsiniz.
* Yağ ve baharat miktarı size kalmıştır.
* Tencerenin dibine ve üstüne sarılamayan lahana parçalarını koyabilirsiniz.,
* Tencerenin kapağını kapatmadan üzerine dolma kapağı, porselen tabak veya yağlı kağıt kapatın.
* Başka dolma ve sarma çeşitleri için.Tık Tık..



GÜMÜŞ, ALTINDAN VE ALTIN, FAZİLETTEN DAHA UCUZDUR.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top