22 Ocak 2013 Salı
0
MALZEMELER
Yarım kilo salamura yaprak
4 adet kuru soğan
2 su bardağı pirinç
1 paket dolmalık fıstık
2 yemek kaşığı kuş üzümü
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 yemek kaşığı nane
Tuz
Kaynamış su
Limon
YAPILIŞI
Yaprakları ılık suda tuzunun çıkması için 3-4 saat bekletin.Bol suyla yıkayın.Avucunuzun içiyle zedelemeden sıkın.
Bir tencerede yemeklik doğranmış soğanı ,fıstığı 1 çay bardağı yağda fıstıkların rengi hafif pembeleşinceye kadar kavurun.Üzerine yıkanmış süzülmüş pirinci ilave edip 2-3 dakika karıştırarak kavurun.Sırasıyla nane hariç bütün baharatları koyun .1 su bardağı kaynamış suyunu tuzunu ilave edip kısık ateşte pirinçler biraz diri kalacak şekilde pişirin.Piştikten sonra biraz ılıyınca nanesini atıp karıştırıp soğumaya bırakın.
Yaprakların saplarını koparın.Bir kısmını atmayın.Pişiriken dolmaların üzerine koyacağız.
Yaprakları açıp içine 1 tatlı kaşığı kadar iç koyup sigara böreği gibi sarın.Ne çok bol ne çok sıkı olsun.
Tencerenin dibine yaprakları dizin.Üzerine sardığınız dolmaları sıralayın.Ekşi olması için limon dilimleri ve yapraklarını saplarını koyun.Üzerine bir tabak kapatın.2 su bardağı kaynamış su koyun.Kaynayınca kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.Ocağın altını kapattığınızda tencerenin kapağını açın .Dolmalarınız hamurlaşmasın. Ilıyınca servis tabağına alın.Üzerine sıvı yağ gezdirin.Limon dilimleri ile süsleyin.
AFİYET OLSUN.
ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMA
MALZEMELER
Yarım kilo salamura yaprak
4 adet kuru soğan
2 su bardağı pirinç
1 paket dolmalık fıstık
2 yemek kaşığı kuş üzümü
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 yemek kaşığı nane
Tuz
Kaynamış su
Limon
YAPILIŞI
Yaprakları ılık suda tuzunun çıkması için 3-4 saat bekletin.Bol suyla yıkayın.Avucunuzun içiyle zedelemeden sıkın.
Bir tencerede yemeklik doğranmış soğanı ,fıstığı 1 çay bardağı yağda fıstıkların rengi hafif pembeleşinceye kadar kavurun.Üzerine yıkanmış süzülmüş pirinci ilave edip 2-3 dakika karıştırarak kavurun.Sırasıyla nane hariç bütün baharatları koyun .1 su bardağı kaynamış suyunu tuzunu ilave edip kısık ateşte pirinçler biraz diri kalacak şekilde pişirin.Piştikten sonra biraz ılıyınca nanesini atıp karıştırıp soğumaya bırakın.
Yaprakların saplarını koparın.Bir kısmını atmayın.Pişiriken dolmaların üzerine koyacağız.
Yaprakları açıp içine 1 tatlı kaşığı kadar iç koyup sigara böreği gibi sarın.Ne çok bol ne çok sıkı olsun.
Tencerenin dibine yaprakları dizin.Üzerine sardığınız dolmaları sıralayın.Ekşi olması için limon dilimleri ve yapraklarını saplarını koyun.Üzerine bir tabak kapatın.2 su bardağı kaynamış su koyun.Kaynayınca kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.Ocağın altını kapattığınızda tencerenin kapağını açın .Dolmalarınız hamurlaşmasın. Ilıyınca servis tabağına alın.Üzerine sıvı yağ gezdirin.Limon dilimleri ile süsleyin.
AFİYET OLSUN.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder