19 Şubat 2013 Salı
0
MALZEMELER- 4 kişilik
500 gr dana biftek jülyen doğranmış
3 adet kırmızı biber
3 adet çarliston biber
3 adet sarı dolmalık biber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Kekik
Tuz
İstenirse Lavaş
Marine sosu için:
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı limon suyu
3 yemek kaşığı zeytinyağı
YAPILIŞI
Jülyen kesilmiş etlerin üzerine marine sosunu harmanlayarak buzdolabında 2 saat buzdolabında bekletin.
Beklettiğiniz etinizi yağsız teflon tavada etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Jülyen doğranmış biberlerinizi tuz ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip orta ateşte pişirin.Kekik ilave edip karıştırın.Ocaktan alın.İster tabakta salsa sosu ile ister lavaş ekmeğiyle servis edin.
AFİYET OLSUN.
BİFTEK FAJİTA
MALZEMELER- 4 kişilik
500 gr dana biftek jülyen doğranmış
3 adet kırmızı biber
3 adet çarliston biber
3 adet sarı dolmalık biber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Kekik
Tuz
İstenirse Lavaş
Marine sosu için:
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı limon suyu
3 yemek kaşığı zeytinyağı
YAPILIŞI
Jülyen kesilmiş etlerin üzerine marine sosunu harmanlayarak buzdolabında 2 saat buzdolabında bekletin.
Beklettiğiniz etinizi yağsız teflon tavada etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Jülyen doğranmış biberlerinizi tuz ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip orta ateşte pişirin.Kekik ilave edip karıştırın.Ocaktan alın.İster tabakta salsa sosu ile ister lavaş ekmeğiyle servis edin.
AFİYET OLSUN.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder