1 Aralık 2013 Pazar

0

Hamsi balığı kızarması



Sevgili okuyucu hamsi kızartmasını size anlatmaya pek gerek yok çünkü Türkiye de hamsi balığını bilmeyen yok gibi onun için hemen tarifime geçeyim işte tarifim
1 kilo hamsi
2 su bardağı sıvıyağ
bulamak için
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı irmik
1 tatlı kaşığı tuz
arzuya göre baharat da karıştırabilirsiniz
yapılışı
artık balık aldığımızda temizlenmiş olarak alıyoruz aldığımız balıklarımızı tekrar sudan geçirelim süzmeye bırakalım irmik tuz ve unumuzu büyük boy buzdolabı poşetine koyup karıştıralım balıklarımızı yeteri kadar  poşete koyup alt üst edelim kızgın yağımızda kızartalım tüm balıklarımızı bu şekil kızartalım yanına yeşil 1 salata yapalım afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top