1 Aralık 2013 Pazar

0

Kıbrıs tatlısı





Sevgili okuyucu dün güzel bir tatlı yapayım dedim şöyle bir düşünürken Kıbrıs tatlısı hiç yapmamıştım Kıbrıs tatlısı yapayım dedim ve inanın çok çok güzel bir tatlı  tarifi birebir uygulayın pişman olmazsınız işte tarifim
malzemelerimiz
hamuru için
3 adet yumurta
2 çorba kaşığı toz şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı ceviz
1 paket vanilya
1 su bardağı süt
1 su bardağı Hindistan cevizi
kreması için
1 paket kremşanti
1 litre süt
3çorba kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı un
1 paket vanilya
şerbeti için
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
4 damla limon suyu
yapılışı
yumurtalarımızı ve şekerimizi derin bir kabın içinde çırpalım hamurun diğer malzemelerini katıp karıştıralım kare borcam tepsimize dökelim 1 kaşık yardımıyla her tarafına yayalım 200 derece de ısıttığımız fırınımızda pişirelim önceden kaynatıp soğuttuğumuz şerbetimizi sıcak tatlımızın üzerine dökelim şerbeti tam çekmesini bekleyelim ilk başta suyu çok gibi geliyor ama içine çekiyor krema malzemelerimizi kremşanti hariç nişasta un ve sütü tenceremize koyalım ateşe koyup sürekli karıştırıp kıvamına gelince ateşten alalım vanilyayı koyup iyice çırpalım ılıtalım kremşantimizi ölçüsüne göre hazırlayıp muhallebimize katalım karıştırıp tatlımızın üzerine dökelim her tarafına yayalım not muhallebiye şeker koymadım şerbet ve kremşantideki şeker yeterli oluyor afiyet olsun



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top