20 Aralık 2013 Cuma

0

SARELLELİ KURABİYE


Malzemeler:
* 4 veya 3,5 su bardağı elenmiş un
* 1 yumurta
* 3 yemek kaşığı dolu dolu kakao
*1 çay bardağı pudra şekeri
* 1/2 çay bardağı toz şeker
* 1 paket oda sıcaklığında margarin veya tereyağ
* 1 tutam tuz
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya

Üzeri İçin:
* 1 kase sarelle veya çikolata sosu

Üzerini Batırmak İçin:
* 1 çay bardağı kadar toz şeker


Yapılışı: Kuru malzemeleri eleyin, geniş bir kap içinde karıştırın üzerine diğer bütün malzemeleri ilave edin ve iyice yoğurun, yoğrulan hamuru streç filme sarın ve dolapta 30 dk. bekletin, bekleyen hamurdan ceviz büyüklüğünde koparın yuvarlayın toz şekere batırın ortasına parmak basarak bir yuva haline getirin. 180 derecede ısıtılmış fırında alt üst pişene kadar tutun, fırından çıkan kurabiyeler biraz ılıyınca ortadaki yuvalara
1 çay kaşığı kadar sarelle koyun ve servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun..


NOT:
* Görüntü ve lezzeti çok güzel bir kurabiyedir.
* Unu ve kuru malzemeleri mutlaka eleyin.
* Unu 3,5 veya 4 su bardağı koyun.
* 4 su bardağından biraz az olabilir.
* Çok koyarsanız kurabiye biraz sert olabilir.
* Siz sarelle yerine çikolata sosu,meyve sosları veya marmelat koyabilirsiniz.
* Sarelleyi kurabiye ılıyınca koyun.



ANAMIN EKMEĞİNE KURU, AYRANINA DURU DEMEM

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top