20 Aralık 2013 Cuma

0

DAMLA SAKIZLI HÜNKAR MUHALLEBİSİ



MALZEMELER

1 kg süt
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı nişasta
1/2 su bardağı kıyılmış Antep fıstığı
2 parça damla sakızı
1/2 çay bardağı su (nişastayı eritmek için)

Üzeri için:
Nar Taneleri,Antep fıstığı

YAPILIŞI
Süt,şeker ve damla sakızını ocakta karıştıra karıştıra pişirin .Kaynamaya yakın suda erittiğiniz nişastayı karıştıra karıştıra süte ilave edin.Daha sonra Antep fıstığını ilave edip muhallebi kıvamını geldiğinde ocaktan alın. Dikdörtgen borcamınızı suyla ıslatıp muhallebiyi içine yayın. Ilıdığında buzdolabına koyun.  2-3 sonra narla Antep fıstığıyla süsleyip servis yapın.

AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top