Malzemeler:
125 gr. margarin
1/2 su bardağı pudra şekeri
1/2 su bardağı tozşeker
2 su bardağı un
2.5 su bardağı nişasta
2 yumurta
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 pk. kabartma tozu
1 pk. vanilya
1 çorba kaşığı kakao
Yapılışı;
Kakao ve sıvıyağ hariç tüm malzemeyi karıştırarak yoğurun. Hamur biraz toparlanınca sıvıyağı ekleyip iyice yoğurun. Hamurun üçte birini ayırıp kakaoyu ekleyip yoğurun. Beyaz hamurdan misket büyüklüğünde küçük toplar yapın. Aynı işlemi kakaolu hamura da uygulayın.
6 beyaz 1 kakaolu hamurdan ortaya kakaolu gelecek şekilde çiçekler yapılır. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir. 180C de 20 pembeleşene kadar pişirin.
Kakao ve sıvıyağ hariç tüm malzemeyi karıştırarak yoğurun. Hamur biraz toparlanınca sıvıyağı ekleyip iyice yoğurun. Hamurun üçte birini ayırıp kakaoyu ekleyip yoğurun. Beyaz hamurdan misket büyüklüğünde küçük toplar yapın. Aynı işlemi kakaolu hamura da uygulayın.
6 beyaz 1 kakaolu hamurdan ortaya kakaolu gelecek şekilde çiçekler yapılır. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir. 180C de 20 pembeleşene kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder