Bu kurabiyelerin tarifi için Züleyha Hocamıza çok teşekkür ediyorum.
Züleyha Hocam, Annem için çok değerli bir insan. Kendini her alanda yetiştirmiş çok hoş bir kadın olduğunu söylemeden de geçemeyeceğim. İşine bağlılığı, titiz ve idealist çalışmalarına her zaman saygı duymuşumdur. Bunların yanında mutfağa bu kadar hakim ve meraklı olması da benim için ayrı bir takdir sebebi... Çok değişik ve lezzetli tarifleri var onun diğer tariflerini de en yakın zamanda bloğa ekleyeceğim.
Bu kurabiyelerin böyle masum durduğuna bakmayın bir tane yiyeni kendine aşık ediyor. Tadına bakanlar bloğuma eklememi bekleyemeden tarifini istediler.
Malzemeler
1 paket margarin
1 su bardağı sıvıyağ
2 adet yumurta sarısı (bir tanesinin beyazı kurabiyenin üzeri için ayrılacak)
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı mısır nişastası
4 yemek kaşığı Hindistan cevizi
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı fındık
1 kase üzüm (ben biraz azalttım, yarım kase gibi...)
1 adet vanilya
1 adet kabartma tozu
Aldığı kadar un
Üzeri için
Yumurta beyazı
Susam
Hazırlanışı
Öncelikle margarini ve pudra şekerini iyice birbirine yedirelim. Pürüzsüz bir kıvama gelince vanilya, kabartma tozu, mısır nişastasını da ekleyerek iyice karıştıralım.
Daha sonra yumurta ve sıvıyağı ekleyerek mümkün olduğunca pürüzsüz hale getirelim.
Geriye kalan Hindistan cevizi, ceviz, fındık ve üzümü ekleyelim. Unu azar azar ekleyerek çok sert olmayan bir kurabiye hamuru yoğuralım.
Hamurdan cevizden azıcık büyük parçalar alarak şekil verelim.
Yuvarladığımız hamur parçalarını önce yumurta beyazına, sonra susama batırarak tepsiye dizelim.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirelim.
Sonra da bu lezzetin keyfini çıkartalım.
Kapalı bir kapta ve buzdolabında uzun süre tazeliğini koruyabilen bir kurabiye...
Afiyet olsun...
Ağızda dağılan muhteşem bir lezzet, şiddetle öneriyorum...
Hangi fotoğrafı koyacağıma karar veremedim.
Ben bu kurabiyeyi çok sevdim.
Lezzetli ve bereketli...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder