3 Eylül 2010 Cuma
0
(Fotoğraf güncellenmiştir.)
Açma
Malzemeler;
1 su bardağı süt
Yarım paket yaş maya
3/4 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı toz şeker
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İçine sürmek için oda sıcaklığında tereyağı
Yapılışı;
Sütü ısıtın, parmak dayanabilecek sıcaklığa gelince yaş mayayı ve toz şekeri ekleyin. Ağzını kapatıp kabarmasını bekleyin. Bu esnada 3.5
Açma
(Fotoğraf güncellenmiştir.)
Açma
Malzemeler;
1 su bardağı süt
Yarım paket yaş maya
3/4 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı toz şeker
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İçine sürmek için oda sıcaklığında tereyağı
Yapılışı;
Sütü ısıtın, parmak dayanabilecek sıcaklığa gelince yaş mayayı ve toz şekeri ekleyin. Ağzını kapatıp kabarmasını bekleyin. Bu esnada 3.5
0
saray sarma (fatih sarması)
Bu tatlıyı ufukmutfakta bloğunda gördüğümden beri yapmak istiyordum herkez tatlı yapma telaşına düşeceği içinde tam zamanı dedim. Çekilmiş antepfıstığını Türkiyeden gelirken almayı unuttuğum için çekilmiş fındıkla yaptım böylesi bile nefis oldu. Evdeki çeşnicimiz tadına baktığında hımmmm bazı tatlılara bakarsın muhteşem gözükür bazılarınada bakar birşeye benzetemezsin ama tadı damakta patlar, buda damakta patlayanlardan olmuş dedi. Ben bunu iltifat olarak kabul ediyorum :) Tarifin orjinali zuhal yalçının karnavalında. Bayrama kadar gül tatlısı ve kolay üçgen baklavayı yayınlamayı istiyorum. İki küçük çocukla bundan fazlasıda zaten olmuyor. Yoksa istediğim, bloğumu şenlendirecek bir sürü şerbetli tatlılar var onlarda zamanla birazı da kurban bayramına inşallah.
malzemeler
5 adet yumurta
1/2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı un
1 pk vanilya
1/2 pk kabartma tozu
1 su bardağı antep fıtığı (opsiyonel fındık,ceviz)
1 su bardağı şeftali reçeli (kayısı,erik)
Şerbeti için
3 su bardağı su
2 su bardağı şeker
1/2 limon
hazırlanışı
Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Un, kabartma tozu, vanilya (Ben bu paket vanilyaları kullanmıyorum sentetik olduğu için. Çubuk vanilya kullandım. Evde yoksada hiç kullanmıyorum.) ekleyip üzeri göz göz olana dek çırpın fırın tepsisine pişirme kağıdı yayın üzerine pandispanyayı dökün spatulayla yayın. Önceden ısıtılmış 200C fırında 15-20 dk pişirin. Fırından çıkarıp ilk harı geçtikten sonra rulo yapın ve açın içine reçeli sürün fıstıkları serpin tekrardan rulo yapın.
Şerbeti için su ve şekeri 20 dk kaynatın, yarım limonun suyunu sıkıp 5 dk daha kaynatın. Ilındığı zaman sıcak kekin üzerine kepçeyle şerbeti gezdirin üzerinede fıstık serpin. Mutlaka kaymakla yoksa benim gibi mascarpone ile servis yapın.
2 Eylül 2010 Perşembe
0
penne frutti di mare (deniz meyveli/ürünlü penne)
Bizim evde makarna soslarının erbabı eşimdir. Bir italyanla rahatlıkla yarışabilir. Belki çocukluğunun büyük bir kısmını italyan komşularıyla geçirmiş olmasından kaynaklanabilir. Bir bolenez sosunu en az üç saat kaynattıklarını söyler. Beni görmesinler o zaman, soğan kıyma anında kavrulur üzerine bol miktarda domates rendesi, sarımsak baharatlar derken 10 dakikada hazır. Eh işi erbabına bırakmak lazım dedim, kenara çekildim ve önünde şapka çıkardım :) yine çok güzel soslarından birini hazırladı bende sizlerle paylaşmak üzere amatör makinemle fotoğrafını çektim.
malzemeler
1 paket (300gr) karışık deniz ürünü
500 gr penne
400 ml krema
1 çay kaşığı kırmızı tozbiber
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
150 gr rendelenmiş parmesan (eski kaşar olabilir)
4 ym kaşığı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı nişasta
2 diş sarımsak
tuz
Hazırlanışı
Penneleri yağlı ve tuzlu bol suda haşlayın hafif dişe gelecek şekilde pişirin ve süzün.
Sosu için, pulbiber, kırmızı biber ve sarımsağı zeytinyağında hafif kavurun. Kremayı ekleyin kaynamaya başladığında nişastayı pennenin suyunda (1/2 çay bardağı kadar) çözün nişastayı, peyniri ve karabiberi ekleyin karıştırın frutti di mare yi ekleyin kısık ateşte 10 dk. pişirin tuzunu ayarlayın ocaktan alın. Pennelerin üzerine döküp karıştırın sıcak olarak servis yapın.
0
Sivilce sıkma aparatı (Komedon aleti)
Hani her zaman cilt uzmanları derler ya sivilcelerinizi sıkmayın diye, zaten o sivilceyi ellerle sıkmakta tam bir eziyettir. Şimdi size sivilce ve akne sıkmada yardımcı olacak bu aleti tanıtmak istiyorum. Görüldüğü gibi tığ şeklince ama ucunda ufak bir daire şekli var. Bu şekil sivilce ve akne üzerine eşit baskı yaparak daha kolay sıkılmasını sağlıyor. Bazılarının bir ucunda da iğne bulunmaktadır, bu iğne genelde inatçı yağ bezelerinin üzerini delerek daha kolay çıkarılmasını sağlar.

Genelde güzellik salonlarında yada cilt bakımıda yapabilen büyük kuaförler kullanıyorlar. Her yerde satışı yok sanırım ben kendi kullandığım sivilce aparatını manikür setinin içinde buldum çok basit bir yapısı var ama kullandımı gayet rahat ve işe yarıyor.
Gelende nette komedon aleti diye arattırırsanız örneklerini görebilirsiniz. Ama tekli halde nerelerde ve kaça satıldığı hakkında bir bilgim yok.
Kaynaklarını da belirtiğim fotoğraflardakilerin fiyatını ise yine netten aldım
Tekli olan-- 6.49 TL Yedili takım olan-- 25TL (Cilt bakımı gibi bir işiniz yoksa bu sete gerek yok bence)

1. fotoğraf kaynak
2. fotoğraf kaynak
Benim kullandığım komedon çubuğu ise bu şekilde bir ucu halka diğer ucu iğne halinde. Birde kendime garnier.in sivilce roll-onunu aldım, sivilcemi temizledikten sonra bunu sürüyorum. Eğer sivilce derinleşmişse biraz yakıyor ama yeni çıkmaya başladıysa hiç müdahale etmeden üzerine sürüyorum o da sadece serinlik veriyor. Sivilceyi kurutarak daha kısa sürede geçmesini sağlıyor.
Not: Bu arada yazın girmesiyle kocaman bir tatil yapıp sonbahara doğru bloğuma dönmüş bulunmaktayım :))
Genelde güzellik salonlarında yada cilt bakımıda yapabilen büyük kuaförler kullanıyorlar. Her yerde satışı yok sanırım ben kendi kullandığım sivilce aparatını manikür setinin içinde buldum çok basit bir yapısı var ama kullandımı gayet rahat ve işe yarıyor.
Gelende nette komedon aleti diye arattırırsanız örneklerini görebilirsiniz. Ama tekli halde nerelerde ve kaça satıldığı hakkında bir bilgim yok.
Kaynaklarını da belirtiğim fotoğraflardakilerin fiyatını ise yine netten aldım
Tekli olan-- 6.49 TL Yedili takım olan-- 25TL (Cilt bakımı gibi bir işiniz yoksa bu sete gerek yok bence)
1. fotoğraf kaynak
2. fotoğraf kaynak
Benim kullandığım komedon çubuğu ise bu şekilde bir ucu halka diğer ucu iğne halinde. Birde kendime garnier.in sivilce roll-onunu aldım, sivilcemi temizledikten sonra bunu sürüyorum. Eğer sivilce derinleşmişse biraz yakıyor ama yeni çıkmaya başladıysa hiç müdahale etmeden üzerine sürüyorum o da sadece serinlik veriyor. Sivilceyi kurutarak daha kısa sürede geçmesini sağlıyor.
Gernier hakkında bilgiyi ise burada bulabilirsiniz.
Sivilce, siyah noktalar ve oluşan yağ bezelerini sıkmak benim için artık daha kolay.
Sivilce ve akne problemi olanlara tasiye ederim. Bunun yanında doktorunuzun sivilce ve akne bakımı için verdiği ürünleri de kullanırsanız daha iyi sonuca ulaşabilirsiniz.
Sivilce, siyah noktalar ve oluşan yağ bezelerini sıkmak benim için artık daha kolay.
Sivilce ve akne problemi olanlara tasiye ederim. Bunun yanında doktorunuzun sivilce ve akne bakımı için verdiği ürünleri de kullanırsanız daha iyi sonuca ulaşabilirsiniz.
Not: Bu arada yazın girmesiyle kocaman bir tatil yapıp sonbahara doğru bloğuma dönmüş bulunmaktayım :))
0
Hamuru için:
200 gr. un
75 gr. tereyağ (oda sıcaklığında bekletilmiş)
1 Yumurta
75 gr. toz seker
1 çay kaşığı kabartma tozu
Malzemelerin hepsini karıştırıp yoğurun. 1 saat buzdolabında bekletin.
iç malzemesi
750 gr Magerquark (süzme yoğurt)
2 Yumurta
140 gr şeker
Bunları birlikte 1 dakika karıştırın
1 paket vanilya puding
1 paket Sauerrahm (ekşi krema olmadı normal krema)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı soğuk süt
Yoğurtlu karışıma yukarıdaki malzemeleri de ekleyip bir iki dk. karıştırın.
Önce hamuru 26 cm.lik yuvarlak kelepçeli kalıba yayın, kenarları üç santim olucak şekilde, ilk başda çok ince gelebilir ama içinde kabartma tozu olduğu icin pişince kalınlaşıyor. Ondan sonra içine cremasını dökün. Isterseniz sade veya üzerine 1 su bardağı meyve dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 50 dakika pişirin. Buzdolabında 3-4 saat dinlendirin.
cheesecake orman meyveli
Sevgili Silvia'nın çok güzel bir tarifi. Cheesecake genelde yenildiği zaman bayar ikinci dilimi yiyemezsiniz. Bu kekte öyle bir sorun yok. Silvia'nın ki kadar başarılı olmasada çok beğenildi :) benim fırınım inanılmaz harlı ne oldu ne bitti anlamak mümkün değil üzerini harlamış yine biraz :) bu cheesecaken tabanında ve yan kaplamasında bisküvi var ve çok yakışmış benimde ilgimi yan kaplaması çekmişti. Cheesecake seviyorsanız denemenizi öneriyorum.
200 gr. un
75 gr. tereyağ (oda sıcaklığında bekletilmiş)
1 Yumurta
75 gr. toz seker
1 çay kaşığı kabartma tozu
Malzemelerin hepsini karıştırıp yoğurun. 1 saat buzdolabında bekletin.
iç malzemesi
750 gr Magerquark (süzme yoğurt)
2 Yumurta
140 gr şeker
Bunları birlikte 1 dakika karıştırın
1 paket vanilya puding
1 paket Sauerrahm (ekşi krema olmadı normal krema)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı soğuk süt
Yoğurtlu karışıma yukarıdaki malzemeleri de ekleyip bir iki dk. karıştırın.
Önce hamuru 26 cm.lik yuvarlak kelepçeli kalıba yayın, kenarları üç santim olucak şekilde, ilk başda çok ince gelebilir ama içinde kabartma tozu olduğu icin pişince kalınlaşıyor. Ondan sonra içine cremasını dökün. Isterseniz sade veya üzerine 1 su bardağı meyve dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 50 dakika pişirin. Buzdolabında 3-4 saat dinlendirin.
1 Eylül 2010 Çarşamba
0
İFW'de her defilede olmasada çoğu defilede bizleri bekleyen ufak hediyeler vardı. İlk gün verdiği hediyeyle bence bir çok tasarımcıya bu konuda fark yaratan Gizia oldu. Verdikleri çantaları moda haftası boyunca herkesin elinde gördüm ve bence çokta şık bir çanta hediye ettiler. Diğer tasarımcılardan Karma defileye çıkan Lug Von Siga resimdede göreceğiniz gibi siyah bir torbanın içinde bir sabun ve koleksiyonunu anlatan bir kağıt hediye etti. Zeynep Tosun küçük bir kutunun içinde lokum, Zeynep Erdoğan ise "Touch Me" koleksiyonun öncüsü el motifli yakanıza takabileceğiniz fosforlu broşlar dağıttı. Alem dergisinin tek tek tasarımcıları anlattığı minik el kitapçığıda günü kurtaran kılavuzum oldu. Mehtap Elaidi ise defilesine sponsor olan Boyner'den 50 TL'lık hediye kartı hediye etti. Bu arada Vogue'un ilk kez gerçekleştireceği "Fashion's Night Out" kitapçığıda dağıtılanlar arasındaydı. Nerede ne olacak hepsinin tek tek anlatıldığı kitapta, eğer bu organizasyona katılmayı düşünüyorsanız mutlaka edinmeniz gereken bir cep rehberi. Gelelim bu resimlerde gördüğünüz bayanlara.. İsimlerini bende bilmiyorum :) belkide bloğumu takip ediyorlardır. Özlem Suer defilesi, ilgimi çeken bir çok detayin bir arada olduğu tek defileydi. Bende moda kokan bu bayanlarımızı görünce dayanamadım fotoğraflarını çektim :) Birinci resimdeki morların uyumu ve çantanın ilginçliği çok dikkatimi çekti. Bir diğer resimdeki çanta ise sanki bir bilgisayar çantası gibi duran ama normal günlük çanta olarak kullanılmış olması beni benden aldi. Ve diğer iki resimde gördüklerinizde başkalarında gördüğüm ve hoşuma giden ufak detaylardı. Ama herşeyiyle, verilen hediyeleri, ilginç tasarımlarıyla ilgi çeken, dünya basınında çok büyük bir yer edinmemizi sağlayan, aksilikler bi yana adından çok kez söz ettirecek bir moda haftası izledik..
IFW'den Geriye Kalanlar..
İFW'de her defilede olmasada çoğu defilede bizleri bekleyen ufak hediyeler vardı. İlk gün verdiği hediyeyle bence bir çok tasarımcıya bu konuda fark yaratan Gizia oldu. Verdikleri çantaları moda haftası boyunca herkesin elinde gördüm ve bence çokta şık bir çanta hediye ettiler. Diğer tasarımcılardan Karma defileye çıkan Lug Von Siga resimdede göreceğiniz gibi siyah bir torbanın içinde bir sabun ve koleksiyonunu anlatan bir kağıt hediye etti. Zeynep Tosun küçük bir kutunun içinde lokum, Zeynep Erdoğan ise "Touch Me" koleksiyonun öncüsü el motifli yakanıza takabileceğiniz fosforlu broşlar dağıttı. Alem dergisinin tek tek tasarımcıları anlattığı minik el kitapçığıda günü kurtaran kılavuzum oldu. Mehtap Elaidi ise defilesine sponsor olan Boyner'den 50 TL'lık hediye kartı hediye etti. Bu arada Vogue'un ilk kez gerçekleştireceği "Fashion's Night Out" kitapçığıda dağıtılanlar arasındaydı. Nerede ne olacak hepsinin tek tek anlatıldığı kitapta, eğer bu organizasyona katılmayı düşünüyorsanız mutlaka edinmeniz gereken bir cep rehberi. Gelelim bu resimlerde gördüğünüz bayanlara.. İsimlerini bende bilmiyorum :) belkide bloğumu takip ediyorlardır. Özlem Suer defilesi, ilgimi çeken bir çok detayin bir arada olduğu tek defileydi. Bende moda kokan bu bayanlarımızı görünce dayanamadım fotoğraflarını çektim :) Birinci resimdeki morların uyumu ve çantanın ilginçliği çok dikkatimi çekti. Bir diğer resimdeki çanta ise sanki bir bilgisayar çantası gibi duran ama normal günlük çanta olarak kullanılmış olması beni benden aldi. Ve diğer iki resimde gördüklerinizde başkalarında gördüğüm ve hoşuma giden ufak detaylardı. Ama herşeyiyle, verilen hediyeleri, ilginç tasarımlarıyla ilgi çeken, dünya basınında çok büyük bir yer edinmemizi sağlayan, aksilikler bi yana adından çok kez söz ettirecek bir moda haftası izledik..
0
limonlu ,zencefilli ve yeşil zeytinli tavuk butu
Limonun ferahlığı, zencefil ve kişnişin muhteşem tatlarıyla birleşti ve yeşil zeytinin koyduğu son noktayla tabağımızdaki yerini aldı. Ben tavuğun derisini tütsüleyemediğim için çıkardım siz mümkünse mutlaka beraber pişirin hem sunumu hem lezzeti çok daha farklı olacaktır. Özellikle yeşil zeytin inanılmaz bir lezzet verdi. Ondada tercih kırma zeytin yoksada sorun değil benim kullandığım zeytinde kırma değildi ama ispanyollar nasıl tutturmuşsa lezzet aynıydı.
1çay kaşığı zencefil
1/2 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 ym kaşığı kişniş
Karabiber
Tuz
4 adet tavuk butu
4 ym kaşığı zeytinyağ
400 ml tavuksuyu yada bulyon
1 büyük limon
200 gr yeşil çekirdeksiz zeytin
3 ym kaşığı ince kıyılmış maydonoz
1 pk sebze bulyon
Baharatların hepsini karıştırın tavukların her yerine sıvayın.
Zeytinyağında önlü arkalı kızartın. Limonun kabuğunu rendeleyin, suyunu sıkın beraber tavaya ilave edin.
Tavuk suyu yada suyu tavaya alın, sebze bulyonu ve doğranmış zeytinleri ekleyin karıştırın bir taşım kaynatın tavanın ağzını aliminyum folyoyla kapatın önceden ısıtılmış 180C fırında 45 dk. Pişirin. Fırından çıkardıktan sonra maydonozları serpin, servise hazırdır.
Eğer bulyon kullanacaksanız tuza ihtiyaç yok kullanmayacaksanız tuzunu ilave edin.
not: ben bu yemekde toz kırmızı biber ölçüsünü fazla kaçırdım (1 tatlı kaşığı) rengi bu kadar kırmızı olmuyor ister bu şekilde renkli yapın ister yukarıda ölçüsünü düzelttiğim şekliyle yapın..
Malzemeler
1çay kaşığı zencefil
1/2 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 ym kaşığı kişniş
Karabiber
Tuz
4 adet tavuk butu
4 ym kaşığı zeytinyağ
400 ml tavuksuyu yada bulyon
1 büyük limon
200 gr yeşil çekirdeksiz zeytin
3 ym kaşığı ince kıyılmış maydonoz
1 pk sebze bulyon
Hazırlanışı
Baharatların hepsini karıştırın tavukların her yerine sıvayın.
Zeytinyağında önlü arkalı kızartın. Limonun kabuğunu rendeleyin, suyunu sıkın beraber tavaya ilave edin.
not: ben bu yemekde toz kırmızı biber ölçüsünü fazla kaçırdım (1 tatlı kaşığı) rengi bu kadar kırmızı olmuyor ister bu şekilde renkli yapın ister yukarıda ölçüsünü düzelttiğim şekliyle yapın..
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)