Sevgili Silvia'nın çok güzel bir tarifi. Cheesecake genelde yenildiği zaman bayar ikinci dilimi yiyemezsiniz. Bu kekte öyle bir sorun yok. Silvia'nın ki kadar başarılı olmasada çok beğenildi :) benim fırınım inanılmaz harlı ne oldu ne bitti anlamak mümkün değil üzerini harlamış yine biraz :) bu cheesecaken tabanında ve yan kaplamasında bisküvi var ve çok yakışmış benimde ilgimi yan kaplaması çekmişti. Cheesecake seviyorsanız denemenizi öneriyorum.
200 gr. un
75 gr. tereyağ (oda sıcaklığında bekletilmiş)
1 Yumurta
75 gr. toz seker
1 çay kaşığı kabartma tozu
Malzemelerin hepsini karıştırıp yoğurun. 1 saat buzdolabında bekletin.
iç malzemesi
750 gr Magerquark (süzme yoğurt)
2 Yumurta
140 gr şeker
Bunları birlikte 1 dakika karıştırın
1 paket vanilya puding
1 paket Sauerrahm (ekşi krema olmadı normal krema)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı soğuk süt
Yoğurtlu karışıma yukarıdaki malzemeleri de ekleyip bir iki dk. karıştırın.
Önce hamuru 26 cm.lik yuvarlak kelepçeli kalıba yayın, kenarları üç santim olucak şekilde, ilk başda çok ince gelebilir ama içinde kabartma tozu olduğu icin pişince kalınlaşıyor. Ondan sonra içine cremasını dökün. Isterseniz sade veya üzerine 1 su bardağı meyve dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 50 dakika pişirin. Buzdolabında 3-4 saat dinlendirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder