1 Eylül 2010 Çarşamba

0

limonlu ,zencefilli ve yeşil zeytinli tavuk butu

Limonun ferahlığı, zencefil ve kişnişin muhteşem tatlarıyla birleşti ve yeşil zeytinin koyduğu son noktayla tabağımızdaki yerini aldı. Ben tavuğun derisini tütsüleyemediğim için çıkardım siz mümkünse mutlaka beraber pişirin hem sunumu hem lezzeti çok daha farklı olacaktır. Özellikle yeşil zeytin inanılmaz bir lezzet verdi. Ondada tercih kırma zeytin yoksada sorun değil benim kullandığım zeytinde kırma değildi ama ispanyollar nasıl tutturmuşsa lezzet aynıydı.

Malzemeler


1çay kaşığı  zencefil
1/2 çay  kaşığı toz kırmızı biber
1 ym kaşığı kişniş
Karabiber
Tuz
4 adet tavuk butu
4 ym kaşığı zeytinyağ
400 ml tavuksuyu yada bulyon
1 büyük limon
200 gr yeşil çekirdeksiz zeytin
3 ym kaşığı ince kıyılmış maydonoz
1 pk sebze bulyon

Hazırlanışı


Baharatların hepsini karıştırın tavukların her yerine sıvayın.
Zeytinyağında önlü arkalı kızartın. Limonun kabuğunu rendeleyin, suyunu sıkın beraber tavaya ilave edin.

Tavuk suyu yada suyu tavaya alın, sebze bulyonu ve doğranmış zeytinleri ekleyin karıştırın bir taşım kaynatın tavanın ağzını aliminyum folyoyla kapatın önceden ısıtılmış 180C fırında 45 dk. Pişirin. Fırından çıkardıktan sonra maydonozları serpin, servise hazırdır.

Eğer bulyon kullanacaksanız tuza ihtiyaç yok kullanmayacaksanız tuzunu ilave edin.

not: ben bu yemekde toz kırmızı biber ölçüsünü fazla kaçırdım (1 tatlı kaşığı) rengi bu kadar kırmızı olmuyor ister bu şekilde renkli yapın ister yukarıda ölçüsünü düzelttiğim şekliyle yapın..




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top