humus
Burada yapılan organizasyonlara da yapıp götürdüğüm humus yada falafel en çok ilgi gören yemeklerden oluyor İsviçre'lilerden yana..
(inanın kendi arkadaşlarım da çok beğendi:)
malzemeler(inanın kendi arkadaşlarım da çok beğendi:)
2 su bardağı haşlanmış nohut
1 aida çay bardağı zeytinyağ
1 su bardağı tahin
4 diş sarımsak
1,5 büyük limon suyu
1 çay kaşığı kimyon
karabiber
tuz
hazırlanışı
Tüm malzemeleri rondoya alıp çalıştırın püre haline getirin. Servis tabağına alın.
1 çay bardağı zeytinyağ
1 çimdik karabiber
1 çay kaşığı kuru nane
1/2 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
ocakta kızdırın humusun üzerine gezdirin. Ezmeli poğaça hamurundan 2 beze ayırıp ince ekmekler yapıp, domates limon dilimleri ve maydonozla servis yaptım.
mayonezli beyaz lahana salatası
malzemelerküçük boy lahana (650gr.dı)
2 su bardağı süzme yoğurt (magerquark kullandım)
4 ym kaşığı mayonez
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
yarım demet ince kıyım maydonoz
tuz
hazırlanışı
Lahananın sert kısımlarını temizleyin yıkayın rondoya sığacak şekilde parçalayın ve rendeleyin. Cevizden biraz ayırıp tüm malzemeyi karıştırın. Servis tabağına alın ayırdığınız cevizle süsleyin.
peynirli kabak sarması
Kabakları hafif yağda kızartarak yaptım şimdi düşününce unlu yumurtalı karışımda kızartsaydım daha mı iyi olurdu diyorum:) çok beğenilen salatalardan biri oldu bu şekliylede:)
malzemeler3 adet uzun kabak
100 gr beyaz peynir
150 gr krem peynir
maydonoz
dereotu
1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
karabiber
hazırlanışı
Kabakları ince uzun dilimleyin. Teflon tavda çok az yağda kızartın. Dereotu ve maydonozu inc kıyın. Diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın. Kabak dilimlerinin içine bölüştürün. rulo şeklinde sarın. İsteğe bağlı kiraz domateslerle süsleyin.
yoğurt soslu patates salatası
malzemeler1 kilodan az patates (800gr.dı)
2 orta boy havuç
1 kase kornişon turşu
1 kase yoğurt
1 ym kaşığı zeytinyağ
3 ym kaşığı dolusu mayonez
karabiber
tuz
hazırlanışı
Pateteslerin kabuklarını soyun havuçları temizleyin kaynar suda haşlayın. Patatesleri ve havuçları küp küp doğrayın. Kornişonu yarım hilal doğrayın. Tüm malzemeleri karıştırın. Servis tabağına alın. Kıydığınız maydonozla süsleyin.
ezmeli ve peynirli minik mayalı poğaçalar
malzemeler
1 su bardağı süt
4 ym kaşığı dolusu margarin
1 pk maya
1,5 çay kaşığı tuz
3,5 su bardağı un
Bütün malzemleri karıştırın yoğurun mayalanması için bekletin.
ezme için
2 ym kaşığı çekilmiş ceviz
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı acı biber salçası
1 tatlı kaşığı tatlı biber salçası
2 ym kaşığı zeytinyağ
1 rer çimdik kimyon, karabiber, kekik, nane
hepsini karıştırın.
peynirli için
100 gr peynir
1 tutam maydonoz
peyniri ezin maydonozu kıyın karıştırın.
Fındıkdan biraz büyük bezeler koparın iç harçlarından koyun yuvarlayın. Yağlı tepsiye dizin yumurta sarısı üzerine sürüp 200C fırında pişirin.
sarımsak soslu bulgur köftesi
çok lezzetli olan bu köfteyi günlerinize gönül rahatlığıyla yapabilirsiniz..
malzemeler
1 su bardağı dolusu ince bulgur
300 gr kıyma
1 yumurta
4 ym kaşığı irmik
karabiber
tuz
1 ym kaşığı dolusu acı biber salçası
hazırlanışı
Bulguru 1 su bardağı sıcak su ile ıslatın. Diğer malzemeleride ekleyin çok iyi yoğurun. Fındık kadar koparın yuvarlayın ortasına parmağınızla bastırın. Kaynar tuzlu suda köfteleri 2-3 dakika haşlayın. Sudan çıkarın.
sosu için
4 ym kaşığı dolusu tereyağ
1 ym kaşığı zeytinyağ
1 baş sarımsak
3 ym kaşığı domates salçası
1 ym kaşığı biber salçası
karabiber
bir çimdik tuz
Sarımsakları temizleyip ezin. Tereyağı eritin diğer malzemeleri de ekleyip kavurun. Köfteleri üzerine ekleyin hafif kavurun servis tabağına alıp yarım demet yada bir demet maydonozu kıyıp üzerine serpin.
bal kabaklı börek
söylemesem bal kabağı olduğu anlaşılmadı bile, biz çok beğendik umarım sizlerde beğenirsiniz:) ayrıca yufkanın açma işleminden dolayı kat kat börek oluyor..
oktayustayemektariflerinin düzenlediği porselen demlik çay etkinliğine böreklerimi misafir olarak yolluyorum:)
kendisine kolaylıklar diliyorum..
söylemesem bal kabağı olduğu anlaşılmadı bile, biz çok beğendik umarım sizlerde beğenirsiniz:) ayrıca yufkanın açma işleminden dolayı kat kat börek oluyor..
oktayustayemektariflerinin düzenlediği porselen demlik çay etkinliğine böreklerimi misafir olarak yolluyorum:)
kendisine kolaylıklar diliyorum..
içi için
1,5 kilo bal kabağı
2 adet kuru soğan
1/2 çay bardağı zeytinyağ
1 yemek kaşığı kuru nane
1/2 çay kaşığı karabiber
1 çay bardağı pirinç
tuz
Bal kabağının kabuklarını soyun rendeleyin çok iyi sıkarak suyunu alın. Soğanların kabuklarını soyun yıkayın yemeklik doğrayın. Zeytinyağında soğanları soteleyin kabakları ilave edin çevirin Baharatlatı koyun. karıştırın. Pirinci ekleyin ( bu aşamada pirinci haşlayıp yada çiğden koyabilirsiniz. ben çiğden koydum kabağın suyunu alması için arada bir karıştırdım sıcağıylada pirinç kabardı)
hamuru için
5 su bardağı un
2 ym kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı su
tüm malzemeyi karıştırıp yumuşak kıvamlı hamur yoğurun.İki parçaya ayırın. 200 gr margarini eritin. Bezeyi yufka boyunda açın üzerini 5-6 ym kaşığı yağla yağlayın. Rulo yapıp kendi etrafında sarın buzdolabında 1 saat dinlendirin. İkinci bezeyede aynı işemi uygulayıp dolaba kaldırın. Birinci bezeyi dolaptan çıkarın fırın tepsisi boyunda açın yağladığınız tepsiye döşeyin saoğumuş iç harcı üzerine yayın ikinci bezeyide açarak iç harcın üstünü kapatın kalan yağdan üzerine sürüp dilimleyin 200C fırında pişirin
Bu salatayı ikinci kez yapıyorum ilkini Arda'nın ikinci yaş gününde yapmıştım. Sunumunu şık bulduğum için tekrar yaptım içindeki malzemelerden dolayı çerkez tavuğunu andırıyor bana.. Tarifini ufuk mutfakta dan almıştım. Değişiklik için deneyebilirsiniz.
tost ekmeği salatası
malzemeler1 pk tost ekmeği
250 gr tavuk göğsü
2 su bardağı suyu süzdürülmüş yoğurt
2 diş sarımsak
1 su bardağı kaşığı mayonez
karabiber
tuz
hazırlanışı
Tavuk göğsünü haşlayın sudan çıkarın sarımsakla beraber dişe gelecek şekilde rondodan geçirin. Diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın. Tost ekmeğinin üzerine hazırladığınız bu karışımdan sürün ekmekler bitene kadar bu işlemi tekrarlayın kule gibi dizin iki uçdan tutarak servis tabağına yatırın. Üzerine sürmek için yarım su bardağı süzdürülmüş yoğurt 4 ym kaşığı mayonez bir çimdik tuz karıştırın her tarafını kaplayın.
1 yumurtayı haşlayın kabuklarını soyun rendenin ince kısmıyla rendeleyin, kuru nane ve pul biberle resimdeki gibi süsleyin. Alt etek kısımlarını da:) maydonoz ve dereotu ile süsleyin..
vişneli pudingli tatlı
ekşili tatları seviyorsanız tam size göre bir tatlı:)
malzemeler
beyaz muhallebisi için
1 lt süt
1 ym kaşığı dolusu nişasta
1 su bardağı şeker
2 tk fincan dolusu un
1 pk vanilya
1 ym kaşığı margarin
Tüm malzemeyi karıştırın ocakta üzeri göz göz olana kadar karıştırarak pişirin. Dikdörtgen bir borcamı suyla çalkalayın pudingi borcama yayın.
Üzerine iki kat çikolatalı petibör bisküvi döşeyin.
vişneli pudingi için
1lt vişne suyu
1 su bardağı şeker
3 tk fincanı un
tüm malzemeyi karıştırın ocakta karıştırarak pişirin biküvilerin üzerine yayın.
buzdolanında 2-3 saat dinlendirin porsiyonluk dilimledikten sonra üzerine kremşanti sıkıp dilediğiniz uygun bir neyveyle süsleyin.
şambali tatlısı
benim çocukluğumda okul önlerinde satılan bu tatlıyı anımsayıp hasret giderdik:)
malzemeler
2 su bardağı irmik
2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı şeker
1pk vanilya
1 pk kabartma tozu
Tüm malzemeyi karıştırın yağlanmış tepsiye döküp eşit şekilde yayılmasını sağlayın. 2-3 cm aralıklarla üzerine tek sıra üzerine fıstık dizin. 180C fırında pişirin.
şerbeti için
3 su bardağı su
2,5 su bardağı şeker
bir kaç damla limon suyu
şerbet için şekeri suyu karıştırın 20 dk tancerenin ağzı yarım kapalı kaynatın limon suyunuekleyip 5 dk. daha kaynatın ve soğutun.
tatlıyı fırından çıkarınca 1-2 dk bekletin ve soğuk şerbeti dökerek haşlayın. ve dilimleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder