fırında havuçlu kabak mücveri
Kızartmaya nazaran çok daha hafif olan fırın mücverini, içindeki sebzeleri değiştirerek de yapabilirsiniz. Kalıp olarak ben dikdörten kalıbı tercih ettim. Erken fırından çıkardığım için içini tam çekmemişti. En son fırın derecesini düşürüp 15 dk. daha fırında tutsaydım daha iyi olacaktı. Bu şekliyle bile fena değildi :)
malzemeler
2 büyük kabak
2 büyük havuç
1 tane kuru soğan
2 tane taze soğan
3 küçük yumurta (büyük ise 2 tane)
1/2 paket kabartma tozu
1 çay bardağı ufalanmış beyaz peynir
bir tutam dereotu
bir tutam taze nane
4 ym kaşığı un
3 ym kaşığı zeytinyağ
1 çay kaşığı kurunane
karabiber
tuz
hazırlanışı
Kabak ve havucu kazıyın, rendeleyin. Suyunu sıkın karıştırma kabına alın. Diğer malzemeleride küçük doğrayıp kabaklara ekleyin. diğer malzemeleride karıştırma kabına alarak iyice karıştırın. Hafif yağladığınız kalıba yayın. 220C fırında turboyu çalıştırmadan pişirin. İsteğe bağlı fırına sürmeden önce 1-2 ym kaşığı kaşar peyniri rendesi serpebilirsiniz.
ton balıklı meksika fasulye salatası
İçindeki malzeme uyumuyla da oldukca lezzetli bir salata oldu.
malzemeler
1 büyük kutu ton balığı
1,5 su bardağı haşlanmış meksika fasulyesi
2 adet sivri biber
1 çay bardağı tane mısır
bir tutam maydonoz
1 büyük limonun suyu
2 ym kaşığı zeytinyağ
tuz
karabiber
hazırlanışı
Meksika fasulyesini karıştırma kabına alın. Ton balığının yağını iyice süzün ve fasulyelerin üzerine dökün. Maydonozu ve biberi ince kıyın. (Biberden biraz ayırıp süslemesi için kullanabilirsiniz) diğer malzemeleride ekleyip karıştırın. Servis tabağına alarak üzerine biberleri serpip fesleğen, maydonoz yada taze nane yaprağı koyarak süsleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder