12 Nisan 2011 Salı

0

kıymalı ıspanak, etli kuru fasulye, patatesli patlıcan yemekleri

etli kuru fasulye
Tencere yemeklerine kaldığımız yerden devam ediyoruz:) Ekmeği bana bana yediğimiz mis gibi yemeklerimizden:)

malzemeler
1 su bardağı dolusu kuru fasulye
2 adet kuru soğan
2 adet domates
(yada yazdan hazırlanmış yarım su bardağı domates)
200 gr kuşbaşı et
(kemikli parça et de olabilir)
1 küçük ilikli kemik (opsiyonel)
1,5 ym kaşığı salça (tercihen biber salçası)
3 ym kaşığı zeytinyağ

hazırlanışı
Kuru fasulyeyi akşamdan ıslatın. Ertesi gün suyu süzün. Soğanın kabuklarını soyun yemeklik doğrayın zeytin yağında soteleyin eti ve kemiği ekleyin kavurmaya devam edin. Domateslerin kabuklarını soyup minik doğrayıp tencereye ilave edin biraz soteleyip salçayı ekleyin karıştırın. Fasulye ve 4 su bardağı su ekleyip orta ateşte pişirin Ocaktan inmeye yakın tuzunu ekleyin. Düdüklü tencerede daha kısa sürede pişirebilirsiniz suyunu daha az kullanın. Ben kuru fasulyeyi düdüklüde pişirmiyorum çünkü iki kez düdüklüde yaktım suyunu ayarlayamadığım için:)
kıymalı pirinçli ıspanak yemeği
malzemeler
1 poşet ıspanak (500 gr)
100-200 gr kıyma
1 çay bardağı pirinç
1,5 ym kaşığı salça
2 su bardağı su (pirinç suyu çekeceği için)
1 büyük kuru soğan
3 ym kaşığı zeytinyağ
tuz

hazırlanışı
Soğanı yemeklik doğrayın zeytin yağında soteleyin kıymayı ekleyin kavurun salçayıda ilave edin karıştırın. Yıkayıp doğradığınız ıspanakları, tuzu ve pirinci ekeyip karıştırın. Su yu da ekleyip kaynadıktan sonra ocağın altını kısın ve pişirin.

kıymalı patatesli patlıcan yemeği
malzemeler
3 adet büyük boy patlıcan
1 tane orta boy patates
2 adet domates
1 adet sivribiber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
200 gr kıyma
1 ym kaşığı dolusu salça tercihen biber
3 ym kaşığı zeytinyağ
karabiber
tuz
bir çimdik kimyon

hazırlanışı
Soğanı yemeklik doğrayın yağda soteleyin. Kıymayı ekleyip kavurun domatesleri minik doğrayıp biraz kavurun salçayı ekleyin karıştırın. Patlıcanları alacalı soyup kuşbaşı doğrayın tuzlu suda biraz bekletin süzün yıkayın tencereye ekleyin. Patatesin kabuğunu soyun yıkayın kuşbaşı doğrayıp tencereye ilave edin. Baharatları da ilave edin. Sebzelerin hizasına kadar su ekleyin. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısın ve pişirin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

back to top