24 Nisan 2013 Çarşamba
0
NEDENMİ KENDİMCE ÇÜNKÜ BİR TARİFİ UYGULAMADIM TARİFİ KENDİM UYDURDUM AMA ÇOK LEZZETLİ BİR ÇORBA OLDU. BEN EZOGELİN ÇORBASINI ÇOK SEVERİM. EVDEKİ ÇORBALARDA KEBABÇIDAKİ ÇORBALARIN TADINI BULAMIYORUM. YILLARDIR BİR SÜRÜ TARİF DENEDİM. BİR DENEMEKTEN BİR ŞEY KAYBETMEZSİNİZ
MALZEMELER
1/2 ÇAY BARDAĞI KIRMIZI MERCİMEK
" " " PRİNÇ
" " " KÖFTELİK BULGUR
" " " TEL ŞEHRİYE
1 YEMEK KAŞIĞI NANE
1 ÇAY KAŞIĞI PUL BİBER
3-4 KAŞIK SIVI YAĞ
1 ADET KURU SOĞAN
1 YEMEK KAŞIĞI BİBER SALÇASI
TUZ
YAPILIŞI
DÜDÜKLÜ TENCEREDE SIVI YAĞ VE İRİCE DOĞRANMIŞ SOĞANI KAVURUYORUZ. BİBER SALÇASINIDA EKLEYİP BİRAZDA SALÇAYI KAVURUYORUZ. DİĞER MALZEMELERİ EKLEYİP DÜDÜKLÜ TENCEREYİ KAPATIP MANDALI KAPATTIKTAN SONRA 10 DAKİKA KISIK ATEŞTE PİŞİRİYORUZ SONRA BLENDIRDAN GEÇİRİP AFİYETLE YİYORUZ. :)
KENDİMCE EZOGELİN ÇORBASI
NEDENMİ KENDİMCE ÇÜNKÜ BİR TARİFİ UYGULAMADIM TARİFİ KENDİM UYDURDUM AMA ÇOK LEZZETLİ BİR ÇORBA OLDU. BEN EZOGELİN ÇORBASINI ÇOK SEVERİM. EVDEKİ ÇORBALARDA KEBABÇIDAKİ ÇORBALARIN TADINI BULAMIYORUM. YILLARDIR BİR SÜRÜ TARİF DENEDİM. BİR DENEMEKTEN BİR ŞEY KAYBETMEZSİNİZ
MALZEMELER
1/2 ÇAY BARDAĞI KIRMIZI MERCİMEK
" " " PRİNÇ
" " " KÖFTELİK BULGUR
" " " TEL ŞEHRİYE
1 YEMEK KAŞIĞI NANE
1 ÇAY KAŞIĞI PUL BİBER
3-4 KAŞIK SIVI YAĞ
1 ADET KURU SOĞAN
1 YEMEK KAŞIĞI BİBER SALÇASI
TUZ
YAPILIŞI
DÜDÜKLÜ TENCEREDE SIVI YAĞ VE İRİCE DOĞRANMIŞ SOĞANI KAVURUYORUZ. BİBER SALÇASINIDA EKLEYİP BİRAZDA SALÇAYI KAVURUYORUZ. DİĞER MALZEMELERİ EKLEYİP DÜDÜKLÜ TENCEREYİ KAPATIP MANDALI KAPATTIKTAN SONRA 10 DAKİKA KISIK ATEŞTE PİŞİRİYORUZ SONRA BLENDIRDAN GEÇİRİP AFİYETLE YİYORUZ. :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder